Det sier Hermann Uteng i Gibostad Grendeutvalg, som sto som arrangør for Julemarkedet i Gamle Gibostad sist lørdag.

– Vi har tusen ideer om hvordan både martnan om høsten og julemarkedet i desember kan utvikles videre. Men en ting stopper alt, og det er at det til dags dato bare er Smia som har skikkelige sanitærforhold med vann og toaletter. Det sier seg selv at med så mye mennesker samlet på et sted over såpass lang tid må noen før eller senere gå på lillehuset, som vi sa i gamle dager, påpeker Uteng. Han sier at utredningsplanen er klar, og at det nå er opp til politikerne å gå for prosjektet.

– Vi er veldig spent på utfallet av denne saken. Som det er nå setter ikke dette bare stopper for å utvikle arrangementene i Gamle Gibostad, men også for all annen utvikling i dette området.

Mer av alt

– Hvordan har dere tenkt å utvikle julemarkedet videre?

– Det vi tenker er å få på plass løsninger slik at flere stand kan være ute. Inne i bygningsmassene er det allerede fullt og ikke plass for flere.

– Med telt?

– Nei, vi må ha bedre og mer solide løsninger. Markedet arrangeres jo om vinteren med alle utfordringene det gir. Noe vi også merker på logistikken med brøyting og parkeringsplasser.

– Var årets julemarked det best besøkte hittil?

– Det var det. Det var mer av alt, også utstillere. Det kunne vi blant annet se på fulle parkeringsplasser og omsetningen til bodeselgerne.

Hermann Uteng tok seg tid til å snakke med alle utstillerne.

– Den siste timen pleier trøkken på bodene å roe seg noe. Da gikk jeg rundt og snakket med samtlige. Det som gikk igjen var at alle trivdes og ville tilbake hit neste år.

Dugnadsinnsats

– Hvor mange frivillige er i sving fra deres side under julmarkedet?

– Under selve markedet er bare fire-fem av oss i sving. Men i forberedelsesprosessen er vi nok 15 og vel så det involvert. Dette er jo som alt annet vi gjør i Gamle Gibostad en stor dugnadsinnsats for å forsøke å skape trivsel og aktivitet både for de som bor på Gibostad og de som kommer på arrangementene vår.

Skiltingen i Gamle Gibostad er et bilde verdt alene. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Det var rimelig fullt i Materialhandelen da Gisund Musikkforening og Gisundkoret hadde konserter der.