Hermann Uteng i Gibostad Grendeutvalg hadde følgende kommentar til vindstille og godt vintervær på julemarkedet:

– Det er ikke noen tilfeldighet. Vi hadde bestilt godt vær, og det fikk vi.

Ekte julestemning - se video her.

Utengs datter, Silja Uteng, sammen med venninnene Kristine Hjemgård og Christiane Godtlibsen, var også i år blant de mest populære utstillerne. Ikke minst for de yngste gjestene.

– Vi selger blant annet hjemmeproduserte sukkertøy med ulike smaker, klubber med nordnorske uttrykk på, og annet snadder, forklarer Silja Uteng, som bekrefter at de har en høy stjerne blant de yngste som besøker markedet.

– Men også voksne kommer tilbake og kjøper produktene våre. Noen kjøper til seg selv eller barna sine, mens andre synes at slikt gammeldags sukkertøy er fine julegaveartikler.

– Har dere vært her før?

– Ja, vi har hatt stand i Gammelbutikken også på de to første markedene. Vi tre sitter også i prosjektgruppa som besluttet å arrangere dette julemarkedet.

– Blir dere rike av dette?

– Vi klager ikke, vi har hatt en omsetning på mellom 7.000 til 10.000 kroner. Stadig flere oppdager dette arrangementet, og oppmøtet øker fra år til år.

Julegrøt

Også Lisbeth Sørensen og Kjellaug Kildahl oppholder seg i Gammelbutikken, der de koker julegrøt. Det gjør de på oppdrag fra Gibostad Idrettslag, der de er medlemmer.

– Denne julegrøten er så god og gammedags som den kan bli. Melka vi bruker kommer nemlig direkte fra kyr på en gård på Skognes, forteller Kjellaug Kildahl.

– Hvor mye grøt koker dere?

– Mellom 40 og 50 liter, og vi håper jo alt går ut også denne gangen.

– Hva synes dere om å være med på dette?

– Vi synnes det er kjempehyggelig. Gammelbutikken er jo blitt en smykkeskrin etter restaureringen. Det er både mye å se på her samtidig som det er veldig koselig her.

Kamilla Rødsand og datteren Tale-Iren Knutsen bor på Finnsnes.

– Det er første gang vi stiller ut på julemarkedet her. Jeg synes arrangørene har tilrettelagt alt veldig bra for oss utstillere, og også at de har lykkes med å skape god, gammeldags markedsstemning. Det sitter liksom i de nakne og umalte treveggene, sier Kamilla Rødsand.

Trykk

– Hva selger dere?

– Blant annet luer og vesker med trykk på. Men også noen sokker med svært humoristiske tekster på. De er svært populære, og noe vi mener er den ideelle julegaven til alle som har alt fra før. Vi kan også tilby noen glasslykter til innebruk.

– Gjør dere alt dette selv?

– Ja, også trykken man finner på produktene. Så dette er ekte vare.

Foruten handel og vandel og uteaktiviteter for familier kunne Julemarkedet i Gamle Gibostad også by på konsert med Gibostad Musikkforening og Gisundkoret.

sukkertøy: Silja Uteng (fv), Kristine Hjemgård og Christiane Godtlibsen solgte egenlaget sukkertøy og andre søtsaker i Gammelburikken. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Handel: Handelen og vandelen gikk så det suste i Julemarkedet i Gamle Gibostad på lørdag. Foto: Reidar Ingebrigtsen
julemusikk: Gibostad Musikkforening under sin dirigent Line Magnussen hadde julemusikk på programmet i konserten i Materialhandelen, der det var ganske stappet med mennesker. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Styreleder: Kato Fredriksen er styrelder i Stiftelsen Gamle Gibostad, Foto: Reidar Ingebrigsen
gateliv: Folksomt i gatene i Gamle Gibostad da Gibostad Musikkforening møtte opp for å holde konsert. Foto: Reidar Ingebrigtsen
julegrøt: Lisbeth Sørensen (tv) og Kjellaug Kildahl hadde ansvaret for å koke grøt. Foto: Reidar Ingebrigtsen
utstillere: Kamilla Rødsand (th) og datteren Tale-Iren solgte forskjellige egenlagde produkter i Materialhandelen, Foto: Reidar Ingebrigtsen