– Vi er veldig fornøyd med artistene vi har fått booket til Rossfjordrocken 2018, sier festivalsjef Ole-Eivind Mikalsen.

En ekstra dag

Neste års festival går av stabelen fra 28. juni til 1. juli. Festivalen blir da utvidet fra to dager til tre dager.

– Vi utvider med en dag ved at vi starter opp festivalen torsdag. Da vil vi ha en myk start med kun det lokale bandet «Kæm Spælle» på scenen, forteller Mikalsen.

Han sier at festivalen etterhvert har fått flere langveisfarende gjester.

– I sommer kom det mange allerede torsdag og det var flere som kom langveisfra, så derfor tenkte vi at vi starter allerede litt på torsdag, sier Mikalsen.

Artistlista

Onsdag kveld offentliggjorde festivalen artistlista for 2018.

– Jeg har stor tro på programmet. Vi har satset hardt på lokal musikk denne gang og det blir høy allsang-faktor og god festmusikk. Vi har tro på at det blir populært, sier Mikalsen.

Blant de mest kjente artistene fredag er D.D.E og Stavangerkameratene. Sistnevnte består av de kjente TV-fjesene 2004-vinner av Idol Kjartan Salvesen, 2007-vinner av Idol Glenn Lyse, deltager i «X Factor» 2009, «Skal vi danse» 2010 og «Stjernekamp» 2015 Tommy Fredvang, og Ole Alexander Mæland, som var med i «The Voice» i 2012. Stavangerkameratene er kjent for å ta coverlåter og gjøre dem på «stavangersk».

Populært

Lørdag entrer Samlebandet scenen. Bandet var svært populært på 90-tallet og skapte kul på mang en vegg i bygdehusene i Nord-Norge. De har denne høsten begynt å øve for et comeback. Lørdag er også blant annet Staysman og Lazz booket. De var også booket for festivalen i fjor, men måtte avlyse da Stian «Staysman» Thorbjørnsen skulle inn på Farmen-Kjendis.

– Vi prøver på nytt i år, og det er jo godt timet med at Farmen Kjendis begynner å gå på TV-skjermene i januar. Så vi satser på at Staysman slår godt an på TV, sier Mikalsen.

Rossfjordrocken utvides neste år til også å gjelde torsdagen. Foto: Rita Myrvang