I Buktafestivalens 15-årige historie har de aldri arrangert konserter utenfor Tromsø. Det blir det en endring på nå. Festivalen brukte ikke lang tid på å bestemme seg da henvendelsen kom fra Moen kulturlåve.

I slutten av mai kommer festivalen med tre band som en slags førfestival for den egentlige Buktafestivalen i Tromsø i juli.

Målselv-artist

– Vi er en ideell stiftelse som skal lage norges beste rockefestival og bidra til å utvikle nordnorsk rock. Vår strategi er: Mer Bukta! Og når henvendelsen kom fra Moen kulturlåve var det lett å si ja. Vi har jo fulgt med på hva som skjer på kulturlåven. Det er jo et utrolig artig konsept og vi har en dragning mot selve lokasjonen. Dessuten gjør de ting som er helt i tråd med hva vi ønsker å utvikle med Buktafestivalen, sier festivalsjef Lasse Lauritz Pettersen.

Buktafestivalen tar med seg tre band til Moen kulturlåve 25. mai. Hollow Hearts med Målselv-artisten Ida Løvheim er det ene. De to andre er Modern Times og Lüt.

Alle tre har tilknytning til Buktafestivalen på ulik vis, men om noen av dem skal opptre på selve Buktafestivalen i år er for tidlig å si. Men festivalsjefen uttrykker sin svakhet for spesielt Hollow Hearts.

– Jeg tror dette kommer til å bli en spesiell opplevelse for publikum. Og det vil bli en fin opplevelse foran vår festival i juli, sier Pettersen.

Annen skala

For gjengen som på frivillig basis jobber for Moen kulturlåve med det treffende kallenavnet «Avløserlaget», er det en fjær i hatten at Buktafestivalen vil arrangere konsertene i låven.

– Vi er jo i en helt annen skala enn Buktafestivalen, men vi har en fast kul scene og våre ambisjoner er å lage gode konserter for folk i Målselv, Midt-Troms og ellers i fylket. Det var utrolig gøy at Buktafestivalen var så «på» med en gang vi tok kontakt, sier en av «avløserne», Ragnhild Furebotten, kjent fra «Hekla Stålstrenga».

– Å legge til rette for publikum og musikk i utradisjonelle omgivelser er litt av ideen også bak Buktafestivalen. Derfor er det spesielt artig å leke med et prosjekt som dette, sier Pettersen.