Det sier kinosjef Kay Erling Ludvigsen på Finnsnes Kino, som selv er en stor fan av «Star Wars»-filmene.

– De tre første filmene, som ble laget på 70-tallet, er selvsagt klassikere. Etter det ble det laget tre nye filmer, som jeg synes ble en nedtur i forhold til de tre første. Men så, i 2015, kom «Star Wars: The Force Awakens», som klarte å løfte filmene til gamle høyder, forklarer Ludvigsen.

– Da hadde Disney tatt over?

– Ja, og mange fryktet at det motsatte skulle skje, at filmene skulle bli for Disney-aktig. Men det skjedde ikke, «The Force Awakens» er en skikkelig god film.

Dagtidsvisning

Finnsnes Kino viser filmen første gang onsdag 13. desember, hvor den går flere ganger i løpet av dagen.

– Vi gjorde det samme sist en «Star Wars»-film hadde premiere, noe som fungerte godt. Når det gjelder disse filmene så venter ikke den mest ihuga fansen lenger enn nødvendig med å så en ny film. Det var disse som møtte opp denne formiddagen. Noen gleder seg til jul, andre gleder seg like mye til en ny «Star Wars»-film.

Til dagtidsvisningen er det foreløpig ikke solgt så mange billetter, mens det på kveldsvisningen samme dag allerede er solgt over 80 billetter.

– Det er mennesker i alle aldre som ser disse filmene?

– Ja, de som gikk på kino for å se de tre første filmene henger fortsatt med og møter opp når en ny film har premiere. Samtidig får filmene hele nye fans etter hvert som yngre mennesker, skal vi si oppdager dem.

Historien

– Hva er det som gjør at disse filmene nærmest har en menighet rundt seg?

– Noen tror kanskje at det er romskip og stjernekrig og tjo og hei som trekker, men det er nok heller den helt spesielle historien og karakterene man møter i denne serien. Man får et spesielt forhold til denne historien, som for en del mennesker varer hele livet.

– Hvor mange tror du kommer på Finnsnes Kino for å se den?

– Jeg tror nok det er realistisk å anta at den vil trekke rundt 1.000 mennesker.

Rian Johnson har både skrevet manuset og regien på «Star Wars: The Last Jedi».

romeventyr: Krig i rommet hører med i det spesielle universet til «Star Wars»-filmene. Foto: Lucasfilm, Walt Disney Pictures