Endelig helg!

– Har du noen planer for helga?

– Jeg tror jeg har en billett til en konsert som skal være i Istindportalen i helga som kommer.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Vi er ikke så ofte på forestillinger i Kulturhuset på Finnsnes, så det må faktisk være en konsert som Leonard Cohen gjorde i Oslo Spektrum for en tid tilbake. Han imponerte stort og holdt det gående i over to timer.

– Har du noe stort forbilde?

– Jeg ser opp til unge mennesker som er kommet hit fra andre land, som jeg som yrkesaktiv har lært norsk. De er så langt fra FRP som det går an å komme, og har en helt annen og bedre kultur enn vi når det gjelder å ha respekt for og ta seg av eldre mennesker.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Jeg liker hele regionen. Men det er klart at Trollvik, der jeg er født og også bor, har en spesiell plass i hjertet mitt. Ellers er vi ofte på Senja, der jeg pleier å fiske.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Jeg har nær sagt at vi mangler folk, man får jo mindre barn nå enn tidligere. Men der har jeg gjort min plikt med å ha seks barn, men ingen bor i vårt område. Ellers kunne det vært flere arbeidsplasser lagt til distriktene, noe som den tekniske utviklingen har gjort mulig. Alt behøver ikke å være i Oslo-gryta.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser en del aviser, ikke så mange bøker lenger. Når det gjelder TV så pleier jeg å se på krimserier, helt til jeg oppdager at det er en episode jeg har sett før.

– Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg abonnerer på den, men det er ikke alltid jeg finner noe av interesse i den. Samtidig skal vi være glad for at vi har en lokalavis, men Folkebladet burde kanskje være litt mer samfunnskritisk og politisk nøytral.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– At jeg var en ok person ville vært et bra ettermæle.

– Har du noe drømmereisemål?

– Jeg har reist ganske mye, men har en slektning på Hawaii som kunne tenke meg å besøke.

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Hjemme med litt god mat og drikke. Nå for tiden mest alkoholfritt. Kommer det noen på besøk er de hjertelig velkommen.

Stormen «Ylva» rev ned et tre som har skapt forviklinger på eiendommen til Harald Jakobsen i Trollvik. Foto: Maria Holm Simonsen