Det opplyser produsent Dominique Guyot i Landsdelmusikerne i Nord-Norge.

– Forestillingen i Kulturhuset på Finnsnes er faktisk en premiereforestilling. Nylig besøkte landsdelsmusiker Erika Toth med sin festkonsert «Arctimus sekstett og Tora Augestad». Publikum på Finnsnes og Senja kan glede seg til en helt annerledes, men like fin produksjon fra Kultur i Troms med jubileumsforestillingen «Schwung», understreker produsenten, og fortsetter:

– En pianist og en danser går toppturer i et overraskende ulendt landskap av klassisk musikk og moderne dans, i et multimedialt sceneteknisk lysdryss. Multiartforestillingen «Schwung!» handler om hva som skjer når toner setter i gang bevegelser, eller bevegelser setter i gang toner. Dans oppstår. Bilder. Moro og mening, og liv er skapt.

25 år

I 25 år har pianist Ann-Sofie Godø reist rundt i Nord-Norge for å opptre på ulike scener, fra kulturhus til grendehus, kafeer, bibliotek, barnehager, sykehjem, puber, torg og aktivitetssenter.

– Det har vært både morsomt og fantastisk å få lov til å spille for et så variert publikum, og spesielt fint å møte folk der de bor. Men det har også vært mye kjøring. Geografien i Nord-Norge, den kjenner jeg godt. Jeg har blant annet vært innom hver eneste fjord på Senja!, sier jubilanten Ann-Sofie Godø selv.

Flere dimensjoner

Til markeringen av sitt 25-års jubileum har hun Godø tatt utgangspunkt i ideer og tanker som hun har hatt i lang tid. Ideene har modnet i møte med danseren Maria Nygård, sceneinstruktør Andreas Altermark og lysmester Owe Berthung, og blitt til en original forestilling med et stort spenn av uttrykk og virkemidler.

– Jeg liker veldig godt å samarbeide med Maria. Hun er ikke bare en dyktig danser, men også en fantastisk koreograf, og det bor en liten skuespiller i henne. Dessuten hadde dette prosjektet ikke vært mulig uten Owe. han ordner rett og slett alt, understreker Ann-Sofie Godø, som både har ideen og skrevet manuset til forestillingen, som har hatt et svært godt forhåndssalg av billetter.