Teaterkontakt Vibeke Johnsen ved Kulturhuset på Finnsnes minner om at forestillingen «Albert & Anna» har fått svært gode kritikker.

– Den har fått bare seksere og femmere, og har så vidt jeg forstår også blitt svært godt mottatt av publikum. Dette er den tredje forestillingen Riksteatret opptrer med hos oss i år, og også den aller siste vi kan tilby vårt publikum i 2017, forklarer teaterkontakten, som også påpeker at forestillingen i utgangspunktet er siktet inn mot et bra voksent publikum.

– Men teater er et uttrykk alle kan ha utbytte av, og det er sikkert også mange yngre mennesker som har og vil la seg underholde av «Albert & Anna». Men noen barneforestilling er den nok ikke, her kreves det litt livserfaring for rett og slett å forstå tematikken i denne oppsetningen.

Nære ting

«Albert & Anna» er et ganske nytt stykke skrevet av Frode Grytten, som Vibeke Johnsen beskriver som en av landets mest folkekjære forfattere med fokus på det nære og gjenkjennelige.

– Det handler om et par som har levd sammen og elsket hverandre hele livet. De har alltid gjort ting sammen og vært som ett. Men når Anna begynner å glemme ting og gli bort fra virkeligheten frykter Albert at han også kommer til å miste seg selv.

Det er skuespillerne Kari Simonsen og Sverre Bentzen som fremstiller den eldre utgaven av paret, mens Stine Robin og Kristoffer Sagmo Aalberg gir liv til en ung utgave av dem.

Tilbakeblikk

– Slik regissør Hildegun Riise har satt opp forestillingen er alle fire skuespillerne på scenen, slik at det eldre paret kan se seg selv i mye yngre utgave, forklarer Vibeke Johnsen.

Det er Espen Leite som har skrevet musikken til oppsetningen.

– Det som er litt spesielt er at det også er han som fremfører den på scenen, og det gjør han trekkspill. Dette er en hjertevarm forestilling som mange kan kjenne seg igjen fordi den handler om helt vanlige mennesker. Den er en fargerik forestilling som både tar opp alvorlige temaer samtidig som den en del humor.

«Albert & Anna» er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes tirsdag 28. november.

Et eldre par ser tilbake på livet de har levd i Riksteatrets oppsetning av «Albert & Anna». Foto: Riksteatret