[Endelig helg!]

– Har du noen planer for helga?

– Ja, jeg har nok det. Jeg skal møte president Donald Trump i Det hvite hus i Washington. Jeg er veldig spent, men gleder meg også veldig. Det kommer nok til å bli en opplevelse jeg kommer til å huske resten av livet, og noe man bare opplever en gang.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det må være ballettforestillingen «Nøtteknekkeren» i en diger konsertsal i Salt Lake City i jula i fjor. En veldig stor og fin opplevelse.

– Har du noe stort forbilde?

– Der må jeg nok si Marit Bjørgen, som foruten å være en fantastisk god langrennsløper som vinner alt og også er en veldig sympatisk og jordnær person.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Heimgården i Øverbygd, dit er det alltid fint å komme. Familien og den flotte naturen der. Fjellene, som jeg pleier å gå på når jeg er hjemme. Men hele Midt-Troms har jo fine naturområder.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Mangler? Ja, hva skulle det være. Kanskje flere treningsfasiliteter. Det er jo en del av slikt på Bardufoss, men det er litt langt å dra dit fra Øverbygd når jeg er hjemme i Øverbygd.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser en del nyheter og litt om kjemi, som jeg har tenkt å ta noen fag i senere. Jeg ser veldig lite på TV, men også der blir litt nyheter. Ellers ser på siste sesong av «Prison Break».

– Hva synes du om Folkebladet?

– Jeg synes at Folkebladet er fin avis, dere er alltid flinke til å ringe meg når jeg har ting på gang i langrennsløypa. Jeg synes avisen generelt er godt oppdatert på sport.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Forhåpentligvis at jeg var en bra idrettsutøver og ellers en snill og grei person.

– Har du noe drømmereisemål?

– Flere, men akkurat nå har jeg lyst til å reise til en venninne som bor i Italia.

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– En stille og rolig kveld hjemme sammen med kjæresten. En god middag og bare slappe helt av, da behøver det ikke å skje så mye annet.

Langrennsløperen Merete Myrseth fra Øverbygd skal møte president Donald Trump i Det hvite hus i Washington D. C. i dag. Foto: Knut Løkse Nilssen