Lederen i Finnsnes Korforening, Kåre Rauø, ble kontaktet av managamentet til Hanne Krogh allerede i sommer.

– Der ble det opplyst at Hanne Krogh faktisk har gjort en konsert sammen med Finnsnes Korforening i Finnsnes kirke tidligere, noe som var før min tid. Hun syntes at det fungerte så godt at hun ønsket et nytt konsertsamarbeid, forteller Rauø.

Siden repertoaret på denne konserten er såpass krevende ble kormedlemmene først spurt om de ville gå for dette, noe de sa ja til.

– Hanne Krogh har også med seg den amerikanske gospelsangerinnen Táta Vega og den norske tenoren Thomas Ruud samt egne musikere. At Hanne Krogh vil ha med seg et lokalt kor på stedene hun opptrer er ikke noe nytt. Det har hun alle steder hun besøker i turneen, forklarer Kåre Rauø.

16 innslag

Ifølge Kåre Rauø skal Finnsnes Korforening i alt medvirke på 16 innslag i konserten.

– I noen innslag går vi inn i deler av sangene som fremføres, noe i hvert fall jeg synes er mer krevende enn å delta på hele. Da gjelder det å finne det rette toneleie.

– Det er altså mye jobb med denne konserten?

– Ja, vi har øket antall øvinger for uka slik at vi kan prestere så godt vi kan på konserten 27. november. Vi har også to egne konserter å jobbe med før jul, så denne høsten er ganske hektisk.

Repertoar

Spennet i repertoar i konserten «Hannes Julestjerner» er bredt.

– Det omfavner litt mer en de tradisjonelle norske julesangene, ja. Det er også en del sanger i engelsk språkdrakt, påpeker Rauø.

Blant sangene som skal fremføres er «Go, tell it on the mountain», «Circle of Life», «Maren did you know», «O helga natt» og «Mitt hjerte alltid vanker».

– Og selvfølgelig også «Sonjas sang til julestjernen», som jo Hanne Krogh selv fremførte i filmen «Reisen til julestjernen». Den må jo være med, påpeker Kåre Rauø.

Musikerne som medvirker i konserten er Stein Ausrud, Tarjei Nysted og Stig Espen Hundsen.