Endelig helg!

– Har du noen planer for helga?

– Ja, det skal være middag med bofellesskapet lørdag, og ellers skal vi få med oss noen av innslagene i Arvid Hanssen-festivalen. Den må man støtte opp om. Vi har hittil blinket ut «Johanne Nielsdatter - Dømt til å brennes» og festkonserten med Arctimus søndag.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Det er boka som Pål Moddi Knutsen har skrevet, som jeg nettopp har gjort meg ferdig med. En veldig interessant og godt skrevet bok.

– Har du noe stort forbilde?

– Forbilde? Det må være min bestefar Albert fra Andenes. Han var fisker og fiskeriarbeider og et veldig snilt og omtenksomt menneske. Jeg håper jeg kan bli som han en dag, men jeg er jo tross alt på god vei da jeg har planer om å bli 120 år.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Naturen, menneskene og mangfoldet. Et spennende sted også når det gjelder utviklingen av næringslivet.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Bedre Infrastruktur. Ikke minst gjelder det veiene som produktene til sjømatnæringen blir fraktet på. De er alt for dårlige.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser aviser på nett og en del bøker. Det blir lite tid til å se på TV, så der går det mest i «Dagsnytt atten» og «Urix».

- Hva synes du om Folkebladet?

– Som lokalavis synes jeg at Folkebladet er en bra avis. Man kunne nok ønske at dere fulgte opp sakene dere slår opp på en bedre måte, men det har vel med ressurser og bemanning å gjøre.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– At jeg gjorde noe bra for andre, og at jeg var en god far og bestefar.

– Har du noe drømmereisemål?

– Det må bli Afrika. Jeg har vært der før, men har lyst til å reise tilbake dit.

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– På hytta vår på Sør-Senja. Gode venner, god mat og god vin i glassene.

Børre Lien har planer om få med seg flere av innslagene i Arvid Hanssen-festivalen på Finnsnes denne helga. Foto: Birger Caspersen