Det opplyser Odd-Halvdan Jakobsen, som har hatt hovedansvaret med å sy sammen åpningsforestillingen «Mørketidsfolk».

– Det er flere grunner til at jeg har valgt fotografier som er tatt av Evy Brynjulfsen. For det første har de en tematikk som passer inn i denne festivalen. Andre grunner er det blikket hun har for det gode bildet og den gode komposisjonen. Og det at hun ikke etterbehandler bildene slik at de på den måten er ekte og alt er slik som da de ble tatt, understreker Jakobsen, som har nok en god grunn på lager.

– Det må også sies at ett av formålene med Arvid Hanssen-festivalen er å vise fram ulike lokale kunstutrykk, som denne gangen er noen svært vakre bilder fra Senja. Bilder som også kommer til å passe godt til komposisjonen av Henning Gravrok.

Søker stillheten

Evy Brynjulfsen er opprinnelig fra Silsand på Senja, men er nå bosatt på Finnsnes.

– Jeg begynte ikke å fotografere før for fire år siden, i en periode i livet der jeg søkte stillheten og roen i naturen, forteller fotografen, som fikk en uventet telefon fra Odd-Halvdan Jakobsen.

– Det kom jo litt brått på, men bildene mine skal altså vises på storskjerm i kulturhuset som en slags illustrasjon til den musikalske fremføringen Henning Gravrok skal gjøre, som varer i noen minutter, svarer Evy Brynjulfsen på et spørsmål om dette.

Det er i alt 50 av hennes bilder fra Senja som er plukket ut.

– Tar du mange av bildene dine på Senja?

– Veldig mange av dem, så det blir noen turer dit i løpet av året. Den ville uttersida er spennende på sin side, samtidig som den rolige innersida har sin sjarm.

– Har du noe favorittmotiv?

– Favorittmotivet er naturen. Spesielt søker jeg til fjæra, havet og fjelllene. Ikke bare pent vær, et opprørt hav og vind og blåst er nok vel så spennende som sol og oppholdsvær. Lyset, ikke minst på denne årstiden, er jo også spennende å fange.