Endelig helg!

– Har du noen planer for helga?

– Min kone er borte i helga, så den kommer jeg blant til å benytte til å jobbe litt for historielaget og hjelpe til med årets TV-aksjon.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– Konserten «Bravo Bravissimo» med Sørreisa Musikkorps og de to operasangerne Anne-Lise Sollied og Carlo Allemano. En veldig flott konsert.

– Har du noe stort forbilde?

– Forbilder? Mahatma Gandhi og Nelson Mandela gjorde veldig mye godt og er vel forbilder for veldig mange mennesker. Også for meg.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Naturen, jeg synes det er fint med fjellturer om sommeren. Ellers bor vi jo veldig sentralt nær flyplass og flere byer samtidig som vi bor på landet.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Vi mangler jernbane slik at vi kan få tungtrafikken bort fra veiene og frakte ting på en mer miljøvennlig måte.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser papirutgaven av Folkebladet, det er kun når jeg er borte på ferie at jeg leser den digitalt. Ellers kjøper jeg noen riksaviser om helgene. På TV ser på lokale nyheter fra Troms, Dagsrevyen og Urix. Har jeg lyst til å se en film foretrekker jeg å gjøre der på kino.

– Hva synes du om Folkebladet?

– Jo, det er en helt grei lokalavis som opplyser oss om det som skjer i Midt-Troms, og som jeg leser hver dag.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Nei, det er noe jeg aldri har tenkt på, men det blir vel som det blir.

– Har du noe drømmereisemål?

– Vi liker oss på Kreta, det er jo en ganske stor øy som også har flere mindre landsbyer. Det er i disse vi pleier å bo når vi besøker øya, storbylivet er ikke noe for oss.

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– En fredelig og rolig kveld hjemme sammen med kona. En god reinkjøttsteik med godt tilbehør og med god rødvin i glasset.

Leder Dag Martinsen i Sørreisa Historielag lanserer ny «Årbok for Dyrøy og Sørreisa» og «Sørreisakalenderen» på Kramvigbrygga 24. oktober. Foto: Reidar Ingebrigtsen