- Det blir en nordnorsk lansering, sier bibliotekar Arne Harald Steilbu, som har påtatt seg rollen som bokbadvert når artisten kommer til Finnsnes torsdag 26. oktober. Steilbu har allerede lest halve boka.

– Jeg har gjort det til en vane at jeg går igjennom hvilke bøker de ulike forlagene gir ut hver høst. Da jeg oppdaget at Aschehoug Forlag skulle gi ut den første boka til Moddi tok jeg kontakt med forlaget, og fikk tilsendt boka på PDF-fil. Dette fordi jeg jo må forberede meg til samtalen om boka som jeg skal ha med ham, forklarer Steilbu.

– Hva synes du om Moddi som forfatter?

– Jeg synes at han skriver veldig godt og veldig engasjerende. Vi vet jo alle at han er en god låtskriver, men det er jo noe annet og skrive en hel bok. Boka er så interessant at jeg virkelig ser fram til å snakke med Moddi om den, understreker Steilbu.

Grundig

Debutboka har fått tittelen «Moddi: Forbudte sanger», med undertittelen «Ti historier - Ti kontinenter».

– I korte trekk kan man si at Moddi tar for historien rundt ti av låtene på albumet «Unsongs». Han har også reist til noen av stedene det dreier seg om. Blant annet til Chile, der artisten som har laget en av sangene ble drept på grunn av at han hadde skrevet den. Der har Moddi snakket med personer som var der da det skjedde. Han går altså veldig grundig til verks.

Bokbad

Bokbadet har gratis inngang, og arrangeres på tidlig kveldstid på Lenvik Bibliotek.

– På Rockefeller i Oslo koster det 300 kroner å overvære lanseringen av boka. Her kommer alle inn gratis, på det man må kunne kalle en lansering i Nord-Norge.

– Hvor skal dere holde til?

På scenen i biblioteket. Den er veldig grei å ha siden Moddi i tillegg til å snakke om boka også skal fremføre noen av de forbudte sangene på albumet.

– Regner du med stor interesse for bokbadet?

– Jeg håper det. Moddi har jo så til de grader vist at han er enn dyktig artist og låtskriver, som også gjør det veldig godt i utlandet. I tillegg er han jo fra vårt område, så her får man mye for de null kronene man har investert i på bokbadet.

«Forbudt sanger» er Moddis debutbok. Foto: Aschehoug Forlag