Det er alltid fascinerende å se hvordan et samarbeid med profesjonelle yrkesmusikere løfter et sammensatt ensemble. Sopranen Anne-Lise Sollied Allemano, opprinnelig fra Senja, og tenoren Carlo Allemano er verdensstjerner. De har opptrådt på de største internasjonale scenene, med utmerkelser og CD-utgivelser bak seg, med statsoperaen i Wien og Orchestre Philharmonie de Nice som musikalsk ramme. De har en rekkevidde i repertoaret som går fra klassisk materiale til musikaler og standardlåter innenfor jazz. De trollbinder sitt publikum, enten de tolker «Sommernatt ved fjorden» eller «O sole mio», duetter fra Operafantomet eller fra West Side Story.

Et slikt par gjør aldri en dårlig konsert. To musikere av et slikt format garanterer kvalitet – ikke bare i det musikalske uttrykket, men også i en mer helhetlig konsertopplevelse: Det var mer høytidsstemt i Sørreisa kulturhus enn vanlig denne lørdagskvelden, og du merket så godt at det også stilmessig var et annet preg over hele presentasjonen.

For en musiker er det alltid godt å få danne bakteppe til en god solist. For en musikkforening må det være en utrolig opplevelse å få være kveldens filharmoniske orkester for to verdenssolister – og være en jevnbyrdig del av en slik fremføring. Anne-Lise Sollied Allemano og Carlo Allemano høstet begge stående ovasjoner for sine tolkninger. Men det gjorde også Sørreisa musikkforening – med applaudering fra solistene selv. De var parets profesjonelle akkompagnatør, og de var sine egne solister, der ikke minst suiten fra Carmen viste hvordan de denne lørdagen var på sitt aller beste.

Det er en musikkprestasjon verdig et stort konserthus – ikke bare i et kulturhusjubileum, heller ikke bare for en musikkforening som for to år siden fylte 100, men også for profesjonelle kulturutøvere.

sopran: «Sommernatt ved fjorden» og «My Favorite Things» fra Sound of Music – Anne-Lise Sollied Allemano trollbinder publikum med alle sjangrer. Foto: Arne Ivar Hanssen
tenor: Carlo Allemano og Anne-Lise Sollied Allemano ga sammen med Sørreisa musikkforening en kulturopplevelse du ellers må til mye større scener for å oppleve.
jubileum: Sørreisa musikkforening fylte hundre år i 2015 – lørdagens konsert var en del av kulturhusets eget 25-årsjubileum denne høsten. Foto: Arne Ivar Hanssen