Konserten er satt opp i Kulturhuset på Finnsnes lørdag 11. november, noe som betyr at den er ett av innslagene i Arvid Hanssen-festivalen 2017, der det eneste innslaget som er sluppet av arrangørene hittil er «Johanne Nielsdatter - Dømt til å brennes», som er satt opp den samme festivalen fredag 10. november.

Artisten Ola Bremnes ga i fjor ut boka «Nordnorsk Sangbok», med undertittelen «Fra Petter Dass til Moddi». Bremnes er både bokas redaktør og den som har plukket ut sangene man finner i den.

I et intervju i forbindelse med utgivelsen i fjor sa Ola Bremnes til Folkebladet at utvelgelsen av sanger hadde vært en omstendig og vanskelig prosess, da det etter hans mening finnes veldig mange gode sanger og låter som er laget av kunstnere i Nord-Norge. Men Bremnes har evnet å favne bredt både når det gjelder sjanger, artister og spennet i tid, da både dikterpresten Petter Dass og Senjas store sønn Pål Moddi Knutsen som undertittelen forteller er representert i sangboka.

Konsert

Konserten «Vokal Nord - Nordnorsk Sangbok», med undertittelen «Velkommen i hus!», tar utgangspunkt i stoffet som Ola Bremnes har plukket ut. Bremnes vil også selv være å finne på scenen sammen med vokalensemblet Vokal Nord, der han ifølge konsertomtalen har valgt et knippe sanger som han selv har et spesielt forhold til. Alle med nye og friske arrangementer levert av Arne Dagsvik.

Bremnes fremfører noen av sangene alene, mens han gjør noen sammen med koret.

Allsang

Men noen av sangene skal synges av hele salen, til taket løfter seg. Det oppfordres derfor at publikum tar med seg den sangstemmen de har. Det hører med til historien at «Nordnorsk Sangbok» havnet på bestselgerlisten av litteratur, noe som langt fra er vanlig med en sangbok.

Sangbok: «Nordnorsk Sangbok» ble utgitt i fjor. Foto: Forlag