– Bandet satser på at det blir en kjempekveld. Vi gleder oss helt fantastisk mye, og vi håper vi ikke er de eneste. Jeg tror nok mange har venta og håpa på comeback, mange har spurt og meldt oss, forteller frontmann Svein Kaspersen.

Lørdagens konsert blir bandets andre konsert etter de fant sammen igjen.

– Vi hadde to konserter nå i helga på Rorbua i Tromsø. Med fullt hus og god stemning var det herlig å være tilbake igjen, sier Kaspersen.

Tilvekst

Vokalisten, som har blitt en del lysere i luggen enn sist Blått & Rått stod sammen på scenen. Ellers er det ikke alt for store endringer å spore.

–Vi har fått med en mann til med Emil Bekkevold fra Tromsø. Emil er en altmuligmann som spiller orgel, banjo, gitar, og korer, ja alt mulig. Ellers er det samme gjeng som var med på siste konsert i august 2014, forteller Kaspersen.

Halv plate

Comebacket har vært i emninga lenge.

– Foreløpig har vi holdt kortene tett til brystet. Å starte opp igjen føltes rett for alle nå, og jeg tror vi er tilbake for godt. Vi har jobba stilt og rolig i studio siden i vår og sommer, som har resultert i at en halv plate er ferdig. Den ferdige plata satser vi på å få ut neste år, sier Kaspersen, og sier de ikke kunne stoppe på ni plater.

Blått & Rått kommer til Pinne med litt nytt stoff i sangheftet.

– Vi ga ut en singel i sommer med Herrens Hus. Denne blir vi å spille til helga. Den nye sangen ble godt mottatt på Rorbua. Publikum var til og med på allsang. Det vare helt tydelig at folk hadde hørt den og var oppdatert. Ellers blir vi å spille the best of Blått & Rått med låter fra alle platene, sier han.

Kjemi

Kjemien til bandet satt med første akkord i studio og på scenen.

– Kjemien har vært der hele tiden, men det er ekstra gøy nå etter en lang pause. Alle har drevet med musikk i mellomtida gjennom andre band og konstellasjoner. Nå blir det full gass med Blått & Rått. Nå før jul skal vi ha en konsert i Harstad, før vi satser på å gjøre ferdig nyplata på nyåret.

Forrige helg var første gang de stod på scenen igjen, da de hadde to konserter på Rorbua. Foto: Privat
Blått & Rått er i gang med plate nummer ti, som de satser på ferdigstille i starten av neste år. Foto: Privat