Det opplyser daglig leder i UKM Arctic Troms, Odd-Halvdan Jakobsen.

– Vi kaller dette for «Kunstprosjekt fra Troms til Arkehangelsk. Som man kanskje husker så jobbet russiske kunststudenter og norske ungdommer sammen for å lage en kunstustilling som skulle henge i foajeen i Kulturhuset under uKM-festivalen Arctic Youth Festival i april i år. De norske ungdommene, i alt åtte av dem, skal reise til Arkhangelsk senere i høst, der de blant annet skal følge undervisningen på kunsthøgskolen der, forklarer Jakobsen.

Vanskelig teknikk

Den teknikken man benyttet til å lage kunsten som skulle henge i foajeen ble laget ved hjelp av teknikk som ikke er så vanlig i Norge.

– Man bruker papirstrimeler, og arbeidsprosessen er veldig tidkrevende, noe som varlitt nytt for de norske ungdommene som deltok i prosjektet. Men da prosjektet først var fullført tror jeg ingen av dem angret på at de ble med på det, påpeker Jakobsen.

I Russland skal den norske delegasjonen foruten å få følge undervisningen på kunsthøgskolen også selv medvirke i workshops og lignende.

Lærerikt

Odd-Halvdan Jakobsen mener at oppholdet i Arkhangelsk kan bli veldig lærerikt for de norske gjestene.

– Undervisningen der ligger på et noe høyere nivå enn her i Norge. Både lærere og elever tar det de holder på med veldig seriøst. Så her kan det mildt sagt være noen gode tips å ta med seg tilbake til Norge etter oppholdet.

Oppholdet i Arkhangelsk er samkjørt med det som dansegruppa Somnom Crew skal ha der, og er lagt til høsteferien til skolene her til lands.

Storbyen Arkhangelsk nord i Russland. Foto: UKM Arctic Troms