Arrangørene anbefaler ingen å sitte på gjerdet. Antall billettertil årets Sumafest har tikka i rekordfart ned fra de 800 billettenedet starta med, da billettsalget starta tirsdags morgen.

– Totimer etter salgsstart var en tredjedel av billettene solgt. Jegser også det det er veldig mange billettransaksjoner på gang,forteller arrangør Christian Larsen på tirsdags formiddag.

Atbillettene går så fort unna, synes Larsen er utrolig gøy.

–Det er tidlig at mange satt klare da klokka var åtte. I fjor vardet utsolgt etter fire dager, som var helt fantastisk til et heltnytt konsept å være. Det er ingen tvil om at billettene går fortereunna i år. Jeg tror mange i fjor hadde en god opplevelse, og de somikke var der fikk høre det fra andre. Det er gjerne litt sånn atfolk er vant til å vente å se an, men man bør sikre seg fort nå,sier Larsen.

Reprise

Sumafesten i fjor må sies å ha vært enbraksuksess.

– Litt av konseptet er en kveld tilbake tilSumaloftet. Vi prøver å skape en reise tilbake til Suma og LaRock.Folka på jobb er de samme som jobba på Sumaloftet. På scenen stårjeg og Jon Eirik Evenstad, som var faste DJer i mange år påSumaloftet. Det blir musikk fra 90-tallet og tidlig 2000-tall. Detvirker som om det slå an. I fjor sa folk at de var støle i fleredager etter, og ikke hadde dansa så mye siden Sumaloftetstengte.

Sumastemninga Larsen sier de ikke har umiddelbareplaner om å øke antall billetter.

– Teknisk sett mener jeg viat tåler mer, men det viktigste er å skape en god opplevelse. Viønsker ikke å utvide på bekostning av kø og trengsel. Vi hadde 800billetter i fjor, der vi fikk tilbakemeldinger på god flyt. Detviktigste er at vi lager den gode gamle sumastemninga, men vi må sean pågangen. Vi prøver å selge ut først og så gjøre en vurdering.Møteplass Larsen sier mange tar turen til Finnsnes kun forSumafesten. – Jeg tror folk er ute for å treffe hverandre igjen. Viser at mange som har flytta fra Finnsnes reiser hjem og tar en helghjemme. Det er artig å skape en slik møteplass, sier Larsen, oghinter frempå om planer om lignende arrangement.

– Utenå røpe noe mer eksisterer det noen tanker om mer.