KORSANG: Koret Kor Flott under ledelse av sin dirigent Oskar Larsen, underholdt på Gatefesten på Stonglandseidet. Begge Foto: Silje Grotle Nilssen

KORSANG: Koret Kor Flott under ledelse av sin dirigent Oskar Larsen, underholdt på Gatefesten på Stonglandseidet. Begge Foto: Silje Grotle Nilssen

Mat, leker og kulturinnslag

Korps, kor, leker og mat fra flere forskjellige land var noe av det Gatefesten på Stonglandseidet kunne tilby i helga.

Styreleder i Folkeakademiet Tranøy, som er hovedarrangør av Gatefesten på Stonglandseidet, Herbjørg Valvåg, opplyser at årets arrangement var det fjerde i rekken. Gatefesten på Stonglandseidet er lagt til uteområdet og lokaliteter inne på Stonglandet skole.

– I år kom det til sammen 245 mennesker på gatefesten vår, noe vi bare kan si oss bra fornøyd med. Det var som vanlig lagt opp til en rekke aktiviteter for barn. Blant annet ble de sysselsatt av husflidslaget, som er en av flere gode samarbeidspartnere for oss. Det samme er koret Kor Flott, som også hadde ansvaret for kafédriften denne gangen, forteller styrelderen.

Kulturinnslag

Foruten å drive kafé hadde Kor Flott også noen innslag med det de helst driver med, altså korsang.

– Lørdag hadde vi også gleden av å høre et lite korps i sving. Korpset består av voksne og barn som kommer sammen for å spille hos oss. Så korpsmusikk ble det også.

Også Røde Kors besøkte gatefesten.

– Her kunne de unge blant annet få prøve seg i kunsten å springe med bårer, noe de også gjorde.

Foruten aktiviteter og kulturinnslag kunne man også by på eksotisk mat.

Ulike land

– Det ble solgt mat fra flere forskjellige land. God og spennende mat som falt i smak hos alle.

Også Herbjørg Valvåg kunne ønsket seg en noe bedre vær på lørdagen som var.

– Men en del boder er jo under tak, og så har vi hele skolen som kan tas i bruk om nødvendig. Så alt i alt kan vi bare si oss med arrangementet. Været er det jo uansett vanskelig å gjøre noe med.

Si din mening: Du er hjertelig velkommen til å kommentere denne artikkelen (stengt mellom midnatt og kl. 06:00). Du må være innlogget på Facebook for å kunne kommentere. Upassende og injurierende innlegg vil bli slettet! Hele debatter kan også bli fjernet uten forvarsel.

Varsle om upassende innlegg her

Følg Folkebladet på Facebook

Mer å lese på Folkebladet:
 
HUSFLID: Husflidslaget hadde en del aktiviteter som de minste gjestene kunne delta i.

HUSFLID: Husflidslaget hadde en del aktiviteter som de minste gjestene kunne delta i.

Lørdag hadde vi også gleden av høre et lite korps i sving. Korpset består av voksne og barn som kommer sammen for å spille for oss

Herbjørg Valvåg, styrelder
Leses nå
 
Folkebladet som E-avis