Det opplyser markeds- og informasjonsrådgiver Stein Sebastian Fredriksen ved Hålogaland Teater (HT).

– Foreløpig har denne produksjonen bare arbeidstittelen «Piggsveis». Men at den kommer til å beholde denne tittelen er vel heller tvilsomt, mener han.

Premieren er satt til 23. november på Scene Øst i Hålogaland Teater i Tromsø.

– Vet du om HT også reiser ut på turné med denne forestillingen?

– Det er noe som vi ikke har tatt stilling til ennå, men jeg vet at den skal ut på en skoleturné i Den Kulturelle Skolesekken. Så en form for turné blir det uansett.

Barn og kjønn

– Kristine Myhre Tunheim har en sentral rolle i denne oppsetningen. Er det første gang hun opptrer på HT?

– Nei, hun hadde en rolle oppsetningen «Den sommeren pappa ble homo», der hun hadde en svært morsom tolkning av karakteren hun fremstilte. En særdeles dyktig scenekunstner.

– Denne forestillingen har jo et ganske spesielt tema. Hvor gamle bør barn som ser den være?

– Den burde passe godt for alle barn fra fjerde klassetrinn og nedover. Og selv om den har et nokså alvor tema er også ganske mye humor i forestillingen.

Intervjuet barn

Manuset til forestillingen er skrevet av Jenny Svensson. Sammen med skuespillerne Kristine Myhre tunheim, Alexander Rindestu og Jonas Delerud har hun intervjuet en rekke barn og spurt om deres tanker om kjønn og identitet.

– Det handler om det å bli født i feil kropp, altså at man blir født med et biologisk kjønn som ikke passer overens med ens opplevde kjønn. I sentrum av historien finner vi Tobias, som ble født som en jente og først het Cecilia.

– Det er ofte mye lettere å snakke med barn om ting som kjønn og identitet. De er mye mer ærlig og direkte enn oss voksne, påpeker manusforfatteren.

Stein Sebastian Fredriksen mener at dette er en viktig forestilling.

– Så vidt jeg vet har det ikke blitt laget en barneforestilling med dette temaet før, sier han.