Det opplyser prosjektleder Keila Brenda da Cunha Andreassen ved Frivilligsentralen i Lenvik.

– Når det gjelder de ulike turene vi arrangerer for barn så er vi avhengig av påmelding på forhånd. Det handler om busskapasitet og innkjøp av mat. For barn som bor må mottak er det påmelding der, andre oppfordrer vi til å melde seg på på facebooksiden til frivilligsentralen. Der finner man også en oversikt over aktivitetene, forklarer prosjektlederen.

Frivilligsentralens aktivitetstilbud er åpent for barn fra alle nasjoner, også norske. Det er også åpent for at foreldre er sammen med sine barn.

Åpen og inkliderene

Daglig leder Tommy Myklebust ved frivilligsentralen understreker at det høye aktivitetsnivået skyldes innsatsen til Keila Brenda da Cunchu Andreassen.

– Hun gjør en fantastisk jobb når det gjelder barn og integrering. Keila møter alle med åpenhet og menneskelig varme. Barn er hver dag inne på frivilligsentralen og spør etter henne. Vi har aldri hatt et slikt aktivitetsprogram på frivilligsentralen før, og det er noe vi kun kan takke henne for, sier Myklebust, som legger til at Redd Barna både sentralt og lokalt er gode og nødvendige støttespillere i dette.

Frivilligsentralen har allerede arrangert en tur til Sørvika inkludert grillfest og leker. Førstkommende fredag går turen ikke fullt så langt.

– Da går vi til Henrikstøa her på Finnsnes. Det vil det være grilling, konkurranser og vannkrig, forteller Cunha Andreassen, og viser fram en eske med vannpistoler og vanngevær.

Trollfest

Den neste turen som arrangeres går til Senjatrollet. Det skjer fredag 7. juli, der eg egen buss er satt opp fra Frivilligsentralen på formiddagstid. På programmet står også en tur til Grottebadet i Harstad lørdag 15. juli, og her er det båt som er transportmiddel.