Det opplyser Britt Helene Simonsen, som sitter i styret i Mefjordvær Samfunnshus.

– Før hadde vi lagt en del av programmet til det vi kaller for Bruddet, blant annet var salgsbodene samlet der. Nå har vi lagt oss på en linje med å samle det meste av aktiviteter til samfunnshuset, der også salgsbodene vil være å finne, forteller Simonsen.

Strandhugg

– Hvor gjør sjørøveren strandhugg denne gangen?

– Det er jeg ikke helt sikker på. Men han kommer til å gjøre strandhugg også denne gangen, og selvsagt også lede an i den tradisjonelle skattejakten etterpå.

Mefjorddagan arrangeres i år i perioden torsdag 29. juni til og med søndag 2. juli.

– Torsdag står det bare ett innslag på programmet, som er diskotek for barn i det vi kaller Helsehuset.

Standup

Fredagen åpner med fotballkamp på Halsen, før man byr på underholdning med Lunheim Standupforening fra Tromsø.

– Vi setter opp et stortelt ved samfunnshuset, der det vil være levende musikk med Trinity, som beskrives som Norges hotteste partyduo». Der er det 18 års aldersgrense og salg av lapskaus øl og vin.

Men kafé og salg av grillmat er noe man tilbyr hele lørdagen.

– Vi selger blant annet den legendariske fiskekaken vår, som er blitt en stor slager. Så ingen trenger verken å sulte eller tørste på Mefjorddagen, forsikrer Britt helene Simonsen.

Gudstjeneste

Lørdag er det også guidet topptur og fotballkamp, før dagen avsluttes med fest på samfunnshuset med levende musikk av Trinity. Aldersgrensen her er satt til 15 år.

Søndag er det tur til Dalen og topptur med guide, før Mefjorddagan avsluttes med den tradisjonelle gudstjeneste i Mefjordvær kirke.

BARNEVENNLIG: Det legges vekt på aktiviteter og tilbud for barn på Mefjorddagen. Foto: Heidi Vinge Foto: Heidi Vinge