Det opplyser kantor Fredrik Lantz, som er dirigent og kunstnerisk leder for barnekoret Vennekoret i Sørreisa.

– Mellom torsdag 22. og søndag 25. juni reiser sju sangere fra Vennekoret på Ung kirkesang sitt arrangement «Sangfest Nord» i Harstad. I Harstad møtes 70 barn og ungdommer for å synge, bli kjent og ha det gøy sammen, forklarer Lantz, som selv skal være med på ferden.

– Jeg har imidlertid ikke noe ansvar eller musikalsk rolle i dette prosjektet, det er det Ung Kirkesang som har, påpeker kantoren.

Storkor

De sju sangerene fra Sørreisa får også anledning til å synge sammen med et stort kor bestående av barn og ungdommer fra et ganske stort geografisk område.

– Dette koret består av sangere blant annet fra Bodø, Harstad samt flere steder i Nord-Norge. Og altså våre sju sangere fra Sørreisa.

Søndag 25. juni er gamle og ærverdige Trondenes kirke arena for storkoret.

– Da skal dette koret synge på Festspillgudstjenesten i Trondenes kirke. Dette er et tradisjonelt innslag i Festspillene i Nord-Norge, og gudstjensten blir hvert å direktesendt på P1 på NRK Radio. Så da får alle, også de som bor i Sørreisa, anledning til i hvert å høre hvordan det låter.

– Hvilket repertoar har koret i denne gudstjensten?

– Det vet jeg ikke, men det er nok et repertoar som passer innenfor rammen av en gudstjeneste.

Nytt arbeidssted

Fredrik Lantz har sluttet som kantor i Salangen menighet, og er nå tilsatt som organist i menighetene i Evenes og Tjeldsund.

– Jeg er en ukependler som bor hjemme i helgene, men tilbringer arbeidsdagene i en leilighet nær arbeidsstedet, forklarer Fredrik Lantz.