Det opplyser kulturhussjef Karin T. Olsen ved Kulturhuset på Finnsnes, som har hovedansvaret for avviklingen av Barnas Verdensdager på Finnsnes.

– Jeg har sendt epost til lag og foreninger i regionen der jeg spør om de kan tenke seg til å ha stand og verksteder utenfor rådhuset. Grunnen til det er at vi ønsker å ta tilbake de gode øyeblikkene som barn og voksne kan ha sammen, ved at barn kan lære seg å lage enkle husflidprodukter. Dette er ting som ikke behøver å koste noe, man kan bruke det man har for hånden. For eksempel å lage filmfiguren Knerten av grener, forklarer Karin T. Olsen, som håper på mest mulig positiv respons på forespørslene.

– Hvordan kan interesserte melde seg?

– De kan enten svare på epostene jeg har sendt ut eller ta kontakt med meg direkte. Selv om jeg har tatt kontakt med lag og foreninger er også enkeltpersoner som driver med ulike typer for håndverk og husflid også hjertelig velkommen til å ha stand hos oss, understreker kulturhussjefen.

Tilbake

I fjor ble ikke Barnas Verdensdager arrangert på Finnsnes, men nå er man altså tilbake med full styrke med verksteder, underholdning og stort internasjonalt matmarked. Det siste avvikles som vanlig utenfor rådhuset.

– Det er altså snakk om enkle ting som kan gjøres på kort tid, og som kan inspirere barn til å gjøre praktiske ting som er knyttet til gammel håndverkstradisjon langt bort fra datamaskinene, som å lage smykker, lekebåter med seil eller hva det måtte være.

Profilering

Karin T. Olsen mener at det å delta på Barnas Verdensdager også er en fin måte for lag og foreninger å profilere seg på.

– Denne oppfordringen begrenser seg ikke bare til Midt-Troms. Vi står som arrangør av Barnas Verdensdager for hele Troms fylke, så alle i fylket som ønsker å bidra med stand og verksteder utendørs er velkommen. Plass har vi nok av..

Barnas Verdensdager arrangeres på Finnsnes lørdag 17. juni.

HÅNDARBEID: Å lage enkle husflidsprodukter er noe Karin T. Olsen mener lett kan la seg gjøre på et stand. Foto: Privat Foto: Privat