Det skjer fredag 1. september, som altså er første dag i Bygdedagan i Botnhamn.

– Dag Sørås er jo en svært profilert standup-komiker som nå også er aktuell i programmet «Mandagsklubben», påpeker Thomas Ludvigsen, som beskreiver seg selv som en mellommann i denne sammenhengen.

– Det er jo Kvinnenettverket i med BUIL, som er en forkortelse for Botnhamn ungdoms og idrettslag, som står som arrangør for bygdedagan. Jeg har bare hjulpet litt til med å forsøke å få Dag Sørås hit, understreker Ludvigsen.

– Var det vanskelig?

– Det gikk i grunnen ganske greit, jeg la inn en forespørsel om dette til managementet der jeg forklarte hva vi var, hvor vi var og bygdedagene som arrangeres her hvert år. Det ble en ordning på det, noe vi er svært godt fornøyd med.

– Det er kanskje Dag Sørås som har lyst til å besøke Senja?

– Ja, kanskje det. Han som alle andre.

Utprøving

Thomas Ludvigsen tror at Dag Sørås blir årets hovedtrekkplaster på bygdedagan.

– Vi regner med at det også kommer en god del mennesker som ikke er hjemmeværende i Botnhamn. Det er første gang vi har besøk av så profilert standup-komiker som Dag Sørås.

– Dette skal skje i bygdehuset i Botnhamn?

– Ja, det er jo der det meste skjer hos oss, også under bygdedagene.

– Hva skal Sørås gjøre hos dere?

– Han skal faktisk prøve ut noen nye sketsjer, se om dette er ting som slår an hos folk flest. Så alle som kommer blir de aller første som får høre sitt nytt fra humorfronten fra ham.

– Vil det være forhåndssalg av billetter?

– Det vil bli utformet et salgssystem som passer til antall plasser vi kan oppdrive på bygdehuset.

Nordlending

Dag Sørås er født i 1978, og kommer opprinneligfra Narvik. Han har vunnet prisen for beste nykommer under Komiprisen 2007, Stå opp-prisen i 2012 og årets stand-up komiker under Komiprisen 2016. Sørås debuterte som komiker i Trondheim i 2002, og driver nå med stand-up på heltid