I 1992 ble musikalen «Den levende skogen» satt opp for første gang av Salangen skole. Det var på Kulturhuset. Kenneth Enoksen Heggelund var en av dem som var med i musikalen den gangen.

25 år etter er det datteren Ada (10) sin tur på bygdetunet i Øvre Salangen.

– Jeg var veldig spent

– Ja, vi har regna litt på det og kommet til at jeg var med i 1992. Da var jeg 12 år. Den gangen var det to forestillinger i Kulturhuset. Det ble to forestillinger og fullt kulturhus. Fordelen ved å ha det her på bygdetunet er at det er mye bedre kapasitet. Det er en veldig fin plass å ha det, sier Kenneth.

– Husker du mye fra det?

– Det jeg husker aller best er at jeg var veldig spent, men det gikk bra, svarer han.

– At Ada skal være med i år er veldig artig, fortsetter Kenneth.

– Litt artig at han var med

Ada skal spille en trestubbe i spillet. Hun forteller at elevene øver med Ann Kristin Bakkemo i skoletiden. Og nå skal de snart begynne med gruppeøvinger.

– Hva gjør en stubbe i spillet?

– Jeg skal synge og sitte på en stubbe. Tidligere satt de inne i stubben, men slik er det ikke lengre. Jeg er veldig spent, men jeg gleder meg, sier hun.

– Hva tenker du om at far din gjorde dette for 25 år siden?

– Det er jo litt artig at han var med den gangen, sier hun.

Stykket har blitt en stor suksess i Salangen opp gjennom årene. Det kan nevnes at Folkebladet skrev om det i 1999. Den gangen møtte det opp mer enn 600 mennesker på bygdetunet i Øvre Salangen. Temaet er miljø, at en ikke skal forsøple naturen. En skal ta vare på skogen i vid forstand, den betyr alt for livet på jorda, den lager oksygen til alt liv. Musikalen handler om hovedpersonene Harriet og Harald Hare i en levende og mystisk skogen, der trærne både synger og danser. Temaet var respekt for naturen og hvordan vi skal ta vare på den. Elevene tar for seg en håpløs urban familie som besøkte skogen der foreldrene helst ville nyte kaffe latte i Storgata, mens barna derimot er turvante og finner seg godt til rette i skogen.