Ifølge kinosjef Vidar Fagerli ved Heggelia Kino er det helt tilfeldig at man setter opp Babykino og Seniorkino samme dag.

– Mai er en måned der det skjer ganske mye på kulturfronten slik at storsalen ganske ofte er i bruk til andre ting enn kinoforestillinger. Det er grunnen til at både Seniorkino og Babykino er satt opp samme dag, forklarer Fagerli.

Selv om visningene starter med kun én times mellomrom er ikke det noe problem for avviklingen.

– Disse visningene går på dagtid, og vi har jo både en storsal og en lillesal. Siden mødrene trenger mer plass, blant annet til barnevogner, går Babykinoen der, mens vi viser film for seniorene i lillesalen.

Voksen humor

– Er ikke «The Boss Baby» en litt uvanlig film å vise til mødre?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg har selv sett det meste av den og vil bekrive den som en film som passer like mye for voksne som for barn. Den har faktisk komiske innslag som jeg mener voksne forstår mye bedre enn barn.

– Og så er jo dette kinopublikummet i samme situasjon?.

– Nettopp, de har alle små babyer som han vi ser på filmen. Skjønt han er nok mer spesiell enn babyene de har med seg på kino. Jeg tror at våre unge mødre kan bli storlig underholdt av denne filmen.

Naturbilder

– Hva med filmen som er satt opp på Seniorkinoen. Er den ønsket av målgruppa?

– Jeg har tatt sjansen på å plukke den ut fordi jeg tror det er en film som de kommer til å like. Det er en koselig familiefilm som jeg tror vil falle i smak hos denne målgruppa. Også inneholder den noen nydelige naturbilder som blant annet er tatt på Andøya. Hesten som er brukt i den tilhører faktisk en god bekjent av meg. Jeg har ikke selv sett den ennå, men ser fram til å gjøre det.

– Hvor populært er disse tilbudene?

– Det er ikke akkurat stinn brakke på disse visningene, men oppmøtet er jevnt over bra. Det er uansett er tilbud vi som kino bør gi vårt publikum. Særlig seniorene er flinke til å bruke de andre tilbudene vi har på huset, som kantina og biblioteket når de først er her.

Filmen «Oskars Amerika» har også fine naturbilder. Foto: Storytelling Media