Da er det nemlig ifølge ham duket for et poetisk fyrtårn med perkusjon i disse lokalitetene i Kråkeslottet.

– I kategorien artig, sjelfullt og dristig er nok dette oppsettet det fremste i festivalhistoria, Lenvikværingen Stein Gunnar Bondevik kommer heim fra direktørjobb i Rio for å presentere poesi. Han er mannen bak den udødelig replikken «Jeg er ingen struts. Jeg er et fyrtårn». Bondevik har en særegen uttrykkskraft. Han har vært innom stort sett det som finnes av stillinger i Nord-Norge med kombinasjonen direktør og kommunikasjon. Hans evne til å kommunisere består ikke minst i det å få folk til å trives i hans selskap, sier Blichfeldt.

Forventer rift om billettene Mandag ble billettene til Kråkeslottfestivalen lagt ut for salg. Perkusjon

Som musikalsk følge til poesien Bondevik har skrevet og vil dele med sitt publikum har han fått med seg Arnfinn Bergrabb fra Bodø.

– Arnfinn Bergrabb er kjent størrelse, og den beste trommeslageren vi har i Nord-Norge. Han er av samme høyde og humør som Bondevik, så dette blir en høytidstund og et høydepunkt i festivalen. Og utrolig nok, det er fortsatt billetter igjen til den, understreker Blichfeldt, som også minner om det som skjer på søndag.

– Ellers kan vi by på en strålende søndag i Skipperstua, hvor det enda er plasser ledig, Almir Meskovic fra Bosnia og Daniel Lazar fra Serbia er vokst opp i hjertet av Balkan der musikk og kulturer fra hele verden møtes og brytes og ender opp som folkemusikk. De er klassisk utdannet og behersker sine instrumenter til fingerspissene. De er blant annet kjent for å gjøre Mozart på balkanvis.

Tilbyr skyss med buss under hele festivalen En egen festivalbuss skal gå i skytteltrafikk mellom Skaland og Bøvær under Kråkeslottfestivalen. Gratiskonsert

Georg Blichfeldt sier seg svært godt fornøyd med billettsalget til årets festival.

– Det er til nå solgt 1.250 billetter av de til sammen 1.550 som er lagt ut til salg, så det er fortsatt mulig å sikre seg mange gode opplevelser.

Men en opplevelse er gratis.

– For den som ønsker et aldri så lite musikalsk sjansespill på søndagsmorgenen. Moddi byr på gratiskonsert. Men her får du ikke kjøpt billett. Du må ta sjansen på å møte fram og se om du finner plass. Vi skal stue og stable så godt vi kan, lover Blichfeldt.

Kråkeslottfestivalen arrangeres i år i perioden 9. til 11. juni.

Arnfinn Bergrabb leverer musikalsk følge til Stein Gunnar Bondeviks poesi. Foto: Harstad Tidende
Stein Gunnar Bondevik serverer egen poesi akkompagnert av en kjent trommis fra Bodø. Foto: Ronald Johansen