Ny av året, som Ourlands mangeårige vokalist og gitarist Steinar Johansen uttrykker det, er Geir Benn Fjellberg på trommer. Resten av gjengen som opptrer på Pinne har spilt i originalbesetningen fra 1972 og utover. Men bandet ble startet før det.

– Vi hadde vår første spillejobb i samfunnshuset på Silsand 30. november 1968. Da var bandet så nytt og ukjent at plakaten som annonserte mussiken bare presenterte oss som «nytt band», minnes Steinar Johansen.

Ourland kan feire 50-års jubileum som band neste år.

–I alt har det vært med 17-18 ulike lokale musikere i Ourland i disse årene. Blant annet Kjell Rydning, Tom R. Johansen, Roger Thomassem og Odd Fredriksen. 72-besetningen, som vi samler sammen en del av nå, var den besetningen som hadde den lengste levetiden i bandet.

Spiller oppe

Når Ourland gjør comeback førstkommende lørdag skjer det oppe i pubscenen.

– Det er der det er mest trivelig og passer best for oss, vi spilte jo opp til dans på en rekke bygdehus i gamle dager, påpeker Steinar Steffensen, som også trakterer instrumenten gitar i Ourland.

– Men hva sier fruene om at dere fyker ut på spillejobb igjen?

– De er nok veldig glad for å få oss ut av huset, så ingen sure miner av den grunn, svarer Jan Ivan Leonhardsen, som besørger bass og vokalhjelp i bandet. Han understreker at de ikke har noen planer om å bli popstjerner (igjen).

– Hovedgrunnen til at vi guttene i Ourland kommer sammen og spiller igjen er det sosiale. Vi kjenner hverandre godt og liker å gjøre ting som dette sammen.

Ourland har allerede fått en ny spillejobb, men legger opp til ekstra aktivitet neste år i anledning 50-års jubileet.

– Tar dere i mot musikkønsker?

– I den grad vi kan oppfylle dem. Det må jo være låter vi har øvd inn. Men vi har et ganske bredt repertoar med låter vesentlig fra 60 og 70-tallet. Og det ser ganske lovende ut, på siste øving spilte vi alle samme låt samtidig, spøker Jan Audun Eriksen, som trakterer tangenter.

– Hvordan kom dette comebacket i stand?

– Det var vel jeg som tok det første initiativet. Jeg slo en telefon om det til Steinar (Steinar Johansen. journ.anm). Så snakket han om det med andre og det begynte å tulle litt på seg, svarer Jan Ivan Leonhardsen.

Foran og bak

– I en pressemelding skriver dere blant annet at dere nå har 70-årene både foran og bak dere. Er dere som gamle sirkushester som må kjenne lukten av sagmugg?

– Det kan vel være noe der, svarer Steinar Johansen uten å utdype dette noe nærmere.

– Venter dere er bra voksent publikum på denne konserten?

– Vi venter er publikum som er av vår generasjon. En generasjon som er vant til å gå ut for å lytte til levende musikk, svarer Leonhardsen.

– Har dere fått noen tilbakemeldinger på comebacket?

– Ja, men mest på sosiale medier der flere melder at de har lyst til å få denne konserten med seg. Og vi håper jo selvsagt at folk kommer.

Aurland fra en konsert på Rustadhøgda i 72. Fra venstre Jan Ivan Leonhardsen, Oddbjørn Richardsen, Steinar Johansen og Jan Audun Eriksen. Foto: Privat
Logoen som fulgte bandet siden det ble etablert i 1968, og som er utformet av silsandmannen Eirik Nilsen.