Odd-Halvdan Jakobsen hadde både Patricia Manwaring og Håkon Stødle som lærere da han studerte ved Musikkonservatoriet i Tromsø.

– Begge er meget dyktige pedagoger og musikere som er pensjonert fra jobbene sine på Musikkonservatoriet. Dette er ikke første gang de står på en scene i en konsertsammenheng. Så jeg vil anbefale alle som liker musikk å få denne konserten med seg når de nå også besøker Finnsnes i forbindelse med en liten turné de er ute på, sier Jakobsen.

Patricia Manwaring, som opprinnelig kommer fra USA, har undervist og trakterer instrumentet klaver, mens Håkon Stødles instrument og tidligereundervisningsobjekt er instrumentet klarinett. Det er også disse instrumenten de skal traktere i Finnsnes kirke førstkommende søndag.

150 år

På et spørsmål om hvordan turneen og konserten i Finnsnes kirke kom i stand svarer Håkon Stødle.

– Patricia og jeg er jo gamle kollegaer fra Musikkonservatoriet, der vi jobbet i en årrekke. Og siden vi begge er like gamle og er født med bare ti dagers mellomrom foreslo jeg at vi kunne gjøre en konsert som heter «150 år». Vi har begge nettopp fylt 75 år, og som du sikker forstår så er det årene våre som er slått sammen i konsertnavnet, forklarer Stødle.

Han har opptrådt i Finnsnes kirke en gang før.

– Det er noen år siden og sammen med en trio. Finnsnes kirke er et veldig bra konsertsted der jeg trivdes godt.

Klassisk

– Dette er en konsert med klassisk musikk?

– Ja, det stemmer. Vi kommer til å fremføre musikk av komponistene Schumann, Debussy, Poulene og den norske komponisten Ketil Vea, som gikk bort for få år siden.

– Er Vea mer moderne i sitt uttrykk?

–Ja, han skrev det man kan kalle samtidsmusikk, og brukte også ofte samisk musikk i komposisjonene sine. Musikk som både inneholder joik eller er inspirert av joik. Det er det sistnevnte vi skal fremføre et stykke av på søndag.

– Er dette en konsert for klassisk interesserte?

– Nei, det er en konsert for alle som liker musikk. Velklingene og lettfattelig musikk.

OPPTRER: Patricia Manwaring og Håkon Stødle gjør konserten «150 år» i Finnsnes kirke førstkommende søndag 30. april. Foto: Privat Foto: Privat