Dunderland ble etablert i 2012, har til daglig base i Tønsberg, men tekstene blir fremført på nordnorsk: Vokalist og låtskriver Sverre A. Stenersen har røtter i Målselv og er barnebarn av den olympiske mesteren og verdensmesteren i kombinert, Sverre Stenersen. I høst ga bandet ut singelen «Uttaskjærs» til årets TV-innsamlingsaksjon. Nå slippes singelen «Blod på tann», og den markerer på flere vis et skille i bandets musikalske stil.

SINGEL «Blod på tann» er tittelen på Dunderlands utgivelse som slippes førstkommende fredag. Der viser bandet frem et litt annerledes musikalsk uttrykk enn tidligere. Coveret er det Knut Vegard Lorentzen fra Bardufoss som har laget.

– «Blod på tann» er et resultat av den fasen Dunderland er inne i akkurat nå. Vi vil gjerne vise frem en ny side av oss selv, og denne låten er selve starten på det som publikum etter hvert skal få erfare som det nye Dunderland. Der vil vi gjerne få frem litt av våre røtter som stammer fra noe mere rocka musikk og uttrykk, samtidig som vi gjør soundet litt mere «ryddig» og «in your face», forteller Stenersen.

Konserter

«Blod på tann» er blitt en fengende låt, innspilt hos Pål Johnsen i Seldom Seen productions. I nærmeste fremtid venter noen konserter på østlandet, men det er ingen hemmelighet at Dunderland ønsker å komme nordover til nye spillejobber i landsdelen.

– Bandet møtes to-tre ganger i uken og har noen spreke stunts på gang. Akkurat nå er det flere baller i luften, så vi håper bare at de fleste lander på rett plass.

– I tillegg håper vi at alle arrangørene som leser dette, hiver seg rundt og tar kontakt! ler Stenersen.

Album

Dunderland ga i fjor ut EP-en «Lykkestor», bestående av fire låter. Planen er et nytt album, kanskje allerede innen utgangen av 2017.

– Vi har en drøm om å få sluppet et album i løpet av året, men er ennå ikke helt sikker på om vi kommer i mål. Låtene og bandet er topptrente og klare, men det mangler fortsatt litt på den økonomiske biten. I tillegg skal trommisen vår Marius ut i en aldri så liten pappapermisjon.

– Men låtkatalogen blir bare sterkere for hver uke som går, og vi er inne i en produktiv fase. Det hadde vært helt rått å få gi publikum en real bakoversveis med et helt album i nærstående fremtid! smiler Sverre A. Stenersen.