Steinar Steffensen, som til daglig er gitar- og bandpedagog ved Kulturskolen i Lenvik, har tenkt på å legge en konsert der elever medvirker til Finnsnes kirke en tid.

– Men det har liksom ikke passet å få det til før nå. Jeg har med meg noen av mine egne elever, blant annet et jenteband. Andre elever har jeg lånt fra piano- sang- og fiolinpedagogene, forteller Steffensen.

Konserten inngår som en del av programmet i Påskefestuka, og Steinar Steffensen skal blant annet gjøre en duett sammen med Jon Blamire.

– Vi skal spille salmen «Så ta da mine hender». Jon på kirkeorgelet og jeg på el-gitar.

– Hvorfor akkurat den?

– Det er en salme jeg alltid har likt og hørt i mange andre sammenhenger.

– Hvordan er det med elevene, står de fritt til å velge det de skal fremføre?

– I stor grad, men det bør jo være noe som egner seg til å gjøre i et kirkerom. Men dette kommer uansett til å bli mer ungt og friskt enn det man vanligvis opplever i kirken. Det jo også høyt under taket i Finnsnes kirke, og mange sympatiske mennesker har sitt virke der.

Ny arena

– Hvorfor gjør du dette?

– Det er flere grunner til det, jeg er opptatt av at kulturskoleelvene skal få flere arenaer å opptre på. Men også av at vanlige kirkegjengere skal få hvilke flinke elever vi har. Det er jo vanligvis noe de ikke får anledning til. Konserten har fir inngang, men det man måtte ønsker å gi i kollekt går til hjelpearbeidet Redd Barna driver.

God idé

Maria Kildahl Kristoffersen og Nicoline Evenstad Heiberg gleder seg til å opptre i Finnsnes kirke.

– Det er en veldig god idé, også fordi vi på denne måten for en gangs skyld får opptre sammen med andre elever på kulturskolen og bli litt bedre kjent med dem, understreker Kristoffersen.

– Kommer dere til å dempe det litt ned siden dere opptrer i en kirke?

– Kanskje, og kanskje ikke. Det får vi se på, svarer Nicoline Evenstad Heiberg hemmelighetsfullt.

Konserten er satt til førstkommende onsdag kveld.

MEDVIRKER: Nicoline Evenstad Heiberg (tv) og Maria Kildahl Kristoffersen har repertoaret klart.