TROMSØ: Etter å ha jobbet som programleder et halvt år i Kråkeklubben på NRK i et halvt år, fikk han tilbud om å være med på Påskemorgen. Det takket han ja til, og har vært med hver påske siden 2013.

Johnsgård er kanskje mer kjent for fotballkarrierren sin for blant annet TIL, og sammenligner begge jobbene sine.

- Siden Påskemorgen sendes direkte handler det jo om å være påskrudd og levere mens man kan. Det samme gjelder jo en fotballkamp, forteller han.

Krevende

Bak ethvert TV-program ligger det mange forberedelser. Det blir det ikke lagt skjul på.

- Jeg startet å jobbe med Påskemorgen i desember. Det ligger en hel del arbeid bak. Nå holder vi på med de siste manusene, og så fort det er ferdig må vi starte med forberedelsene ute. Det skal øves og pugges og alt må sitte, forklarer den ivrige programlederen.

- Føles det annerledes når du vet at du har en liten hjemme som kanskje sitter og ser på?

- Nei, det synes jeg egentlig ikke. Ungen min ser litt på Kråkeklubben når han vil, men han er ikke så interessert i det. For hans del er det nok klassikere som «Mikke mus klubbhus» eller serien «Fotballproff» det går i, sier han lattermild.

Fotballhjerte

Johnsgård vil ikke sette den ene jobben høyere enn den andre, og trives utrolig godt som både programleder og fotballspiller.

- Jeg føler det blir feil å si at jeg foretrekker den ene over den andre. Dog har fotballen vært en del av meg i mange, mange år - helt siden jeg var liten gutt selv - og det er lite som kan måle seg med følelsen av å vinne en kamp med lagkameratene sine.

- Hva kan vi forvente oss i år, da?

- Eksperimenter, sport å holde på med i påsken, hoppkonkurranse mellom ting som barn kan sende inn til oss og mange spennende gjester.

Han oppfordrer de unge som ser på til å sende inn hopper til konkurransen.