– Hvis du tror opera er hyling og kjedelig alvor og altfor klassisk, må du komme på operapub. Da garanterer vi en morsom og underholdende kveld, forteller Anna Starr, kulturskolerektor i Dyrøy.

Tradisjon

SOLIST Mezzosopran Nina Sætherhaug, opprinnelig fa Trondheim, har et bredt spekter av roller bak seg.

Operapub i regi av Kultur i Troms blitt en tradisjon i landsdelen, og solistene denne våren burde være særlig kvalifiserte til å skape store opplevelser på små steder sammen med landsdelsmusikerne. Baryton Lars Eggen fra Østerdalen var en av initiativtakerne til Opera di Setra, der en setervang i et gammelt fjøs ble ombygd til Tylldalens og Østerdalens første og eneste operascene. Der har han også opptrådt med sin partner i årets Operapub, mezzosopran Nina Sætherhaug.

– Nina og Lars former en fantastisk duo. Ikke bare er de dyktige sangere, men også morsomme og overbevisende skuespillere. En operasanger som har vært med på en opera om fotball – dét har jeg tro på! smiler Starr.

Duetter

Nina Sætherhaug er utdannet fra Norges Musikkhøgskole og Operahøgskolen i Stockholm og har hatt Barbro Marklund og Håkan Hagegård som lærere. Tidligere har hun sunget ved Omenås-festivalen og Grieg-festivalen i Oslo og har også gjort Melantho i Oslo Kammermusikkfestivals operasatsing Il ritorno d`Ulisse in patria av Monteverdi. Sætherhaug har dessuten jobbet med dirigenter som Rinaldo Allesandrini, Stefan Sköld og Allan Curtis.

SOLIST Baryton Lars Eggen var en av initiativtakerne da en setervang ble ombygd til operascene.

Arctimus trio består av Erika Toth på fiolin, Runa Bergsmo på cello og Ann-Sofie Godø på piano. Kvintetten skapte høy stemning på sin første turné i fjor høst. Det fremføres solosanger og duetter fra kjente operaer, operetter og musikaler. De fleste er oversatt til norsk; den ene hentet fra La Périchole av Jacques Offenbach med refrenget «Jeg er visst litt brisen...», som også er blitt tittelen for forestillingen.

Avslappet

Arrangementet på Solvang er i et samarbeid mellom Folkeakademiet Tranøy og Bygdelaget Ny Dag, takket være Kultur i Troms. I Dyrøy står Frivilligsentralen som arrangør.

– Dette blir en avslappet kveld med både lidenskap og latter. Det blir i tillegg gode pauser for å få påfyll i glasset og noe å bite i, sier Anna Starr.