Dette nokså uventede innslag bød vokalist Noah Foshaug i gruppa Nyrezhvikt på da han avsluttet en gruppas forrykende innslag med å vise rompa til salen da han gikk av scenen.

Kommunekontakt for UKM i Målselv, Monica Karlstad, sier seg svært godt fornøyd med årets lokale UKM-mønstring som inneholdt totalt 14 scene innslag og 7 innslag med visuell kunst.

Endringer i uttaket i år

Målselvordfører Nils Foshaug holdt en kort tale før forestillingen var ordentlig i gang.

– Så er vi nok en gang samlet for å oppleve at ung kultur møtes, altså UKM-mønstring. I år blir det noen endringer, for det har vært veldig mye fokus på selve kåringen. Nå er dette lagt om for alle UKM-mønstringene i Norge. Fokuset nå skal ikke være på selve kåringen til slutt, det skal være på selve kvelden og den kulturopplevelsen vi får, med kunstverkene ute i gangen, og innslagene her på scenen.

– Man har nå et fagpanel som skal vurdere alle innslagene, og de skal ha en dag eller to å ta en avgjørelse om hvem som går videre. For det blir jo som tidligere noen fra hver kommune som går videre til blant annet fylkesmønstringen. Flere av disse ungdommene som står på scenen her i kveld har øvd i årevis for å kunne vise fram seg fram og gi oss en opplevelse. Kultur skal gi oss opplevelser, få fram tårene eller provosere – noe den gjør. Jeg har vært på UKM i Målselv en rekke ganger, og det er artig å se ungdommer som stilte for noen år siden nå er igjen tre-fire år eldre.

Klare søndag kveld

Karlstad sa til Folkebladet lørdag kveld at de som skal representere Målselv på fylkesmønstringen ville bli offentliggjort på UKM`s nettside søndag kveld. Karlstad opplyser at publikumsprisen når det gjelder sceneinnslag gikk til danseinnslaget fra dansegruppa Somnum Crev, som besto av danserne Benedicte Bjørnås, Agnes Evenstad, Andrea Vorhaug, Dina Lisa Eriksen.

– Når det gjelder klassen for utstilling ble prisen delt mellom to, Brynjar Strømholt Bremnes for tegningen «Bjørnhamn» og Isabel Helle for tegningen «The Peloponnesian Dance», forteller Karlstad.

FIN BALLADE: Duoen The Grevlings (Karoline Halvorsen og Ruben Kåre Nesvold) framførte balladen «Up in the Sky somewhere».
LIKER IKKE LEKSER: Tuva Prestbakmo Jinnegren (t.v.) og Sondre Foshaug Bøe framførte låten «Dumme dumme lekser». På trommer spiller Trygve Vedøy Nordmo.