ØVERBOTN: – Vi er nødt å øve inn nye sanger siden Fresk Ungdom har hatt flere konserter i Tranøy med de samme jentene. Mia Solset Malik og Silje Lange har imponert publikum med sine tolkninger av Adele, Scorpions og Willie Nelson, opplyser Rune Ottarsen i Fresk ungdom.

– Gikk fort

– Å finne nye sanger gikk utrolig fort og i løpet av et døgn var repertoaret klart. Målet var å få inn flere norske tekster og det gikk ganske smertefritt.

Med låter fra Ole Paus, Kari Bremnes, Anne Grete Preus, Maria Haukaas Mittet og Sigrun Loe Sparboe blir intimkonserten på Sážža i Øverbotn nesten helnorsk.

– Mia Solset Malik har truffet innertier med “Finnsæter” av Kine Yvonne Kjær i Robaat og gleder seg til å gjøre flere norske sanger framover. Silje Lange har fremdeles flest engelskspråklige sanger, men denne gangen blir det en fin blanding, sier Ottarsen.

Han forteller at Fresk ungdom har fått veldig gode tilbakemeldinger på konsertene sine og håper mange vil ta turen på Sážža denne lørdagen.

– Faste gitarister

– Jeg har hentet inn en av våre faste gitarister, Sigbjørn Innfjord Thomassen, som holder høyt teknisk nivå, en gitarist som hever konsertene våre. Gode opplevelser, både foran og på scenen, er målet, sier han.

Søndag tar Fresk ungdom turen til Heimly Mottakssenter på Finnsnes for å underholde beboerne og andre som er tilknyttet senteret en times tid med de samme sangerne.

– Det blir spennende, for vi vet ikke helt hva vi skal forvente, men musikk er musikk uansett land og kulturer.