STONGLANDSEIDET: «Vi løfte taket!» er passende nok satt som tittel på konserten. «Happy Days» består av åtte 10- og 11-åringer fra Stonglandseidet, Skrolsvik og Rødsand, og de synger rock’n roll av godt gammelt merke, forteller instruktør Rune Ottarsen.

– Første juni i fjor fylte vi gymsalen på Stonglandet skole med konserten vår, og vi håper å gjenskape den samme stemningen denne lørdagen. Ungdommene er blitt ett år eldre, og det er utrolig flott å se hvordan de har vokst musikalsk på denne tiden. Noen har virkelig tatt store steg – og det er en utrolig sjarm når disse tar av, smiler han.

Tempo

«Happy Days» fremfører låter fra blant annet Status Quo, Queen og Electric Light Orchestra. Da loves det gode rockeslagere i et herlig tempo, forteller arrangørene.

Mens «Happy Days» åpner konserten med seks låter, er det sangerne i Fresk Ungdom som skal ta publikum videre i repertoaret med ti-tolv låter. Besetningen denne kvelden består av Marie Ertzaas, Silje Lange og Mia Solset Malik.

De har med seg gitaristene Christian Wasserfall og Sigbjørn Innjord Thomassen som tonefølge – og da loves samtidig en overraskelse når det gjelder «Happy Days».

– For første gang skal de få opptre med «levende musikere», ikke bare playback, forklarer Ottarsen.

Positiv energi

Besetningen i «Happy Days» består av Lilly Gonzalez, Håvard Tobiassen, Eskil Pettersen, Edvin Ryvoll, Sigurd Urdshals, Celine Murberg, Samuel Stokmo Andreassen og Mohammed Abdinasir.

– Dette er en herlig gjeng å jobbe med og som har masse positiv energi. Jeg garanterer gode opplevelser – både på scenen og i salen! sier Ottarsen.

Jentene i Fresk Ungdom har etter hvert fått mye sceneerfaring. De har blant annet fått varmet opp for Violet Road, Senjahopen og Inge Bremnes.

– Det å bruke kun to gitarer som overlapper hverandre, gir en veldig fin stemning og fin bakgrunn til både de rocka låtene og de varme balladene, sier Rune Ottarsen.