SKALAND: Det skjer på åpningsdagen til et flunkende nytt arrangement som har fått navnet «O`Hval Weekend», som blant annet Pila Pub & Kultur, Basecamp Senja, Berg Jeger- og Fiskarlag og Montessoriskolen står bak.

– Torsdag 19. januar er altså åpningsdagen på dette nye opplegget, som skal vare fram til lørdag. Denne dagen skjer det flere ting, blant annet vil det være en gratis konsert med duoen Gutta Boys på Pila Pub & Kultur. Denne duoen består av to meget dyktig musikere, så jeg vil oppfordre flest muligtil å få med seg denne musikkopplevelsen, som i tillegg har fri inngang, understreker daglig leder Trude Mørkved i Basecamp Senja.

Duo

Hun kan ikke opplyse så mye om selve innholdet i konserten.

– Det er andre som har ansvaret for innbookingen til denne konserten, men slik jeg har forstått det dreier det seg om en slags historietime i musikk stappet med flott musikk i høyt tempo. Altså noe som er vel verdt å få med seg.

Gutta Boys består av Duoen består av Atle Sponberg og Knut Erik Sundquist på instrumentene fiolin og bass. På programmet står klassisk-populært materiale under tittelen «Fra gregoriansk sang til Lady Gaga — musikkhistorien gjort på 40 minutter».

«I den uformelle settingen er de to topputøvere på hvert sitt instrument, virtuoser, men samtidig musikalske gjøglere, som vet å balansere det selvhøytidelige mot en humor som kan ta brodden av selv den mest høystemte, klassiske perle. Du får likevel lov å flyte mediterende et stykke med Bach før Sundquist raskt trekker deg ned på jorda og skjemter konserten videre i samme høye tempo som mye av materialet de presenterer», skrev Folkebladets Arne Ivar Hanssen etter å ha sett og hørt duoen i aksjon med samme forestilling i 2015.

Musikerne

Knut Erik Sundquist er ansatt i Kultur i Troms og er etterspurt i inn- og utland som kammermusiker og solist.

Fiolinist Atle Sponberg er konsertmester i Kringkastingsorkesteret. Han leder hyppig Det Norske Kammerorkester, og er en av våre fremste tolkere av tango.

ARENA: Pila Pub & Kultur på Skaland. Foto: Reiner Schaufler Foto: Reiner Schaufler