Altevatn: Fra første januar kunne danskene følge en gruppe deltakere på sin ferd gjennom villmarken ved Altevatnet i Bardu. DR 3, en riksdekkende fjernsynskanal fulgte i fjor ti dansker, som har testet ut hvor lenge de kan overleve på egenhånd i norsk villmark.

Alene i villmarken

I en total isolasjon og med få hjelpemidler har deltakerne filmet sin egen kamp mot sult, kulde og barsk Indre Troms-natur. Den som står igjen til slutt, utropes til vinner av programmet, som har fått navnet «Alene i vildmarken».

Bardu kommune opplyser på deres facebookside at de synes dette er flott for kommunen.

– Serien viser mye flott natur kombinert med reality underholdning fra området. Således fremstår program serien som god markedsføring av området, står det på siden.

Bistått

Deltakerene ble sluppet ut på ulike destinasjoner i Altevatn området. Det er annonsert 10 episoder av dette programmet. Bardu kommune håper TV-bildene kan lokke flere dansker til området i fremtiden.

– Kanskje dette bidrar til at flere Dansker vil utforske Indre Troms, står det på Bardu kommunes facebookside.

Det er flere lokale aktører som har bistått i arbeidet med produksjonen, hvoran Bardu kommune er en av de. Serien er også lagt ut på kanalens hjemmeside, og er tilgjengelig også for norske seere.