SØRREISA: «Feliz Navidad» heter konserten, og det betyr «god jul» på spansk. Kulturskolen hadde stor suksess med egen julekonsert i fjor, og torsdag kveld fylte elever og lærere kapellet i Straumen med solosang, band, instrumentalinnslag og ikke minst et stort 5.-klassekor.

Ekstra koselig

Kulturskolen har lang tradisjon med julekonserter. Både for lærere og elever blir det litt spesielt å være i kirka og synge – og ekstra koselig siden det er en julekonsert.

Å lage sin egen konsert gjør at flere elever får fremføre sitt juleprogram med god lyd, lærere som akkompagnerer og med publikum i salen. Det både øker spenningsnivået og er god trening.

Huskonsert

Og alt de kan: De fremfører Bing Crosbys «White Christmas» på euphonium og kornett. De spiller «Glade jul» på gitar. En fløytetrio presenterer Leroy Andersons «Sleigh Ride». De synger «Julekveldsvisa» på Hedmarks-dialekt, og de tolker «Himmel på jord» i nordnorsk språkdrakt. Det er Elvis og svenske Carola, det er Winter Wonderland og Blue Christmas. Femteklassekoret synger «Del varmen» og Hans Rotmos «Vårres jul».

Kulturskolen har sine egne konferansierer i Sandra Midtskogen og Malin Brattbakk, som selv spiller instrument i tillegg til å ledsage publikum gjennom solister og musikalske innslag.

Men selv med så mange på scenen i kapellet er det enda flere som har opptrådt denne uka.

– De som ikke har spilt så lenge, skal spille på huskonsert kort tid etter jul – og noen av elevene har også underholdt på Frivilligsentralen på mandag, kunne Sandra fortelle.

Og fredag hadde dessuten flere av elevene konsert på sykehjemmet, kunne Malin føye til.

God jul

Men deler scenen med andre gjør de gjerne. Femteklassingene fra Sentralskolen hadde øvd hele høsten og fikk fremføre svingende julesanger, blant annet sammen med kulturskolens eget elevband «7eight5».

Det er en julekonsert som åpner med «Angels We Have Heard On High» fremført av en blåsegruppe på messing, og til slutt er det nettopp «7eight5» og femteklassekoret som synger tittellåten – og får ønske publikum en riktig så god jul – på spansk.

Gruppa «7eight5» og et julekor av 5.-klassinger sang julen inn på Sørreisa kulturskoles konsert i Straumen kapell torsdag kveld – og ønsket publikum god jul på spansk. Foto: Arne Ivar Hanssen
Jogaila Bakkehaug spiller «Glade jul» på gitar - akkompagnert av kulturskolens lærere. Foto: Arne Ivar Hanssen