FINNSNES: Lenvik menighet, nærmere bestemt kantor Jon Blamire, har kalt konserten «Syng det ut - det er jul».

– At julen er en av de største høydepunktene i kirkeåret gjør det helt naturlig å synge ut evangeliet om Jesus. Programmet er variert, med innslag av Finnsnes kirkes barnekor og ungdomskor, kirkeband, og flere solister, forteller Blamire.

Både han og hans kone Sarah skal medvirker i konserten på instrumentene kirkeorgel og piano.

– Det ligger vel i kortene at vi kommer til å gjøre noen instrumentalinnslag, men vi har ikke landet hvilke det vil være ennå. Det er dessuten lagt opp til to allsanginnslag, der også publikum får slippe til.

Medvirker

Tenoren Ernst Norbakken slår til med «I den søte juletid» og en norsk versjon av den kjente engelske julsalmen «Joy to the world», tonesatt av selveste Georg Friedrich Händel.

–Dilani Johnson skal synge «Endhan nenjukkulle», som er en tradisjonell tamilsk julesang, og det gjør hun på sitt morsmål. Finnsnes kirkes barnekor skal ha tre innslag, som er «Min sjel synger til Herren», «Et barn er født i Betlehem» og «Nå er den hellige time», som man nok kalle for en moderne klassiker, påpeker kantoren.

Finnsnes Kirkes ungdomskor på sin side er klar med den stadig mer brukte og populære julesangen «Nordnorsk julesalme», mens Kamila Jakobsen fra ungdomskoret også er solist på «Himlen i min favn», som fremføres i svensk språkdrakt, i et nytt og flerstemt arrangement gjort av Jon Blamire.

Desembernatt

Kirkebandet medvirker også i denne konserten, og skal bidra med «Jeg synge julekvad» med en middelalders vri og «Lang Desember Natt», med solisten Veronika Eide, og «Light of the world» som kobles både til jul og påske.

Sokneprest Ruth Astrid Stellmacher har fått jobben med å lose publikum gjennom konserten, som skal ha en varighet på omlag en time.

– Vi tar en ganske beskjeden inngangbillett, der det koster akkurat halvparten for barn å komme inn. Og så håper vi jo at riktig mange finner veien til Finnsnes kirke på tidlig kveldstid lørdag 10. desember.

– Kirkekaffe?

– Ja, selvsagt, og det er det foreldrene til medlemmene i barne- og ungdomskoret. De er veldig gode på det, og vil sikkert diske opp med gode ting i menighetssalen også denne gangen.