ØVERBYGD: Heidi Solheim er oppvokst i Øverbygd, men er nå bosatt i Oslo hvor hun jobber som artist på heltid. Hun har tatt en bachelor i rytmisk vokal ved Musikkonservatoriet i Tromsø, med fordypning innenfor musikkartistutvikling. Fra før har hun utgitt fem album. Foruten sin solokarriere er Heidi Solheim også vokalist og frontfigur i bandet Pristine.

Ifølge Solheim selv er «Dinosaus & Lortefall» spilt inn i en fjøs i Lillesand på sensommeren i år, og inneholder det meste fra sprelsk disko, viser og ballader til rock and roll.

Ikke mindre enn åtte språk er representert i singelen «Good Night», som er sluppet som en forsmak på det kommende albumet, som Solheim beskriver som en ballade og nattsang til alle barn i verden på åtte språk.

Likeverdighet

– Jeg ønsket å lage en låt som handler om likeverdighet hos alle mennesker, uansett hvem de er og hvor de kommer fra. Da fikk jeg en idé om å ha flere språk og nasjonaliteter med i den. Jeg tok derfor kontakt med sju fantastiske vokalister til å representere de forskjellige språkene. Språk og morsmål har en sterk kraft som treffer rett i magen selv om man nødvendigvis ikke forstår alt som blir fremført. Vi er alle bundet sammen og føler og tenker på lik linje uansett hvor vi kommer fra. Dette er viktig å huske, understreker Heidi Solheim.

Vokalistene som medvirker i singelen uttrykker seg på arabisk, urdu, fransk, spansk, portugisisk, russisk og samisk. «Good Night» åpner med en joik, for så å gå over i spansk språkdrakt. Deretter fremfører artistene resten av låtene på sine respektive språk.

Godt mottatt

Heidi Solheims første barneplate, «Dinosaus», ble godt mottatt av norske anmeldere. Blant annet trillet Aftenpostens musikkanmelder Svein Andersen er femmer på terningen for den, og skrev blant annet:

«Heidi Solheim aller første barneplate er blitt noe så sjeldent som som en fantastisk flerbruksplate med sitt allsidige musikalske grep».

I ettertid reiste Solheim også en del rundt og fremførte «Dinosaus» som et barneshow, der hun også opptrådte på Barnas Dag under Finnsnes i Fest.

Foruten internasjonale artister har Solheim med seg fem musikere på albumet «Dinosaus & Lortefall».

Singelen «Good Night» er en liten forsmak på det kommende albumet. Foto: Forlag Foto: Forlag
Barneplata «Dinosaus» ble sluppet i 2014. Foto: Forlag