LANGHAMN: Eier av det gamle anlegget i Langhamn, Jenny Hoff forteller om utvalg med fine julegaver til salgs i magiske omgivelser på vakre Dyrøya.

Jjulestemning

– Vi ønsker å lage et nostalgisk julemarked, med mye god julestemning og samle en rekke vakre kvalitetsprodukter og noe av det beste Nord-Norge har å by på. Vi satser på en koselig dag, fylt med julestemning, sier hun.

Lokale så vel som tilreisende aktører stiller med nisser, strikkaprodukter, hekleduker og julepynt.

– Vi åpner loftet der kainissen holder til. Kainissen er julenissens gode hjelper og han sitter på loftet i Langhamna og skriver pakkelapper og lager julegaver for å hjelpe julenissen på Nordpolen. Nå har det seg slik at kainissen er fryktelig sjenert, så han ser vi nok neppe når nesset blir fylt med folk, men vi har åpent opp til loftet slik at både voksne og barn kan få snike seg opp på loftet å ta en titt, fortsetter hun.

Dyr for barna

Hoff forteller også om besøk av gårdsdyr som ungene kan få klappe.

– De kommer fra fantastiske Mellem Gård. Hest og sau med bjeller skal være med på og lage både nostalgisk og fin julestemning, sier hun.

Det blir også boksignering av ungdomsbøker med Monika Steinholm på lørdag ettermiddag. Det blir salg av rykende varm og god julegrøt, og litt gløgg eller en kaffe for dem som trenger noe varmt å drikke. Det blir også pølser til salgs som man kan grille i bålgruva ute på kaia.

– Midt-Troms Museum stiller med egen stand der du kan lære litt om immateriell kulturarv og slå av en trivelig prat.

– Folk er hjertelig velkommen til julemarked for å ta en titt på nyheter og samle litt julestemning, sier Hoff.