SANDBAKKEN: Den tradisjonelle julekonserten har kanskje en lenger tradisjon enn noen tror.

– Julekonsertene i Sandbakk kapell er noe vi har arrangert helt siden Gisundkoret ble etablert, det vil si i over 30 år. Så dette kan man trygt si at vi har holdt på med en stund, sier Gisundkorets dirigent, Eva Line Nergård.

Julebord

Noe av det som er det spesille med denne konserten er at koret også dekker et julebord for sine gjester.

DIRIGENT Eva Line Nergård er Gisundkorets dirigent, men hun er også er dirigent for et annet kor.

– Dette er noe alle som kommer på konserten får på inngangsbilletten, som for øvrig ikke koster skjorta. Alle i koret bidrar med å bake nydelige kaker og smøre lekre smørbrød. Midt i konserten tar vi oss en god pause der vi dekker et stort matbord. Da får folk anledning til å spise og snakke sammen. Og jeg vet at dette innslaget er noe mange setter stor pris på, sier dirigenten.

Langveis fra

Julekonserten Gisundkoret arrangerer i Sandbakken kapell er blitt så etablert at mange kommer langveis fra for å få den med seg.

– Det kommer folk fra hele Midt-Troms, men også mennesker som bor langt utenfor vår region. Mange som først har vært på en konsert kommer tilbake år etter år.

– Den sosiale biten med bordekning har vel mye å si?

– Ja, det tror jeg. Ikke minst synes mennesker som er godt voksne at det er hyggelig å kunne møte andre og snakke sammen.

Denne gangen har man med seg en ny instrumentalsolist.

ARENA Sandbakken kapell er igjen arena for konserten.

– Det er Dag Magne Hellemo, som skal spille på torader. Det gleder vi oss til. Fra før av har vi jo med oss Ingvild Mathisen Moldsvor som musikalsk følge på piano.

Overraskelse

Eva Line Nergård lover også en overraskelse som verken kormedlemmene eller publikum vet om.

– Det er bare jeg som kjenner til den, ler dirigenten.

– Hva står på programmet ellers?

– I år har vi fokusert på julesanger fra Norge og Skandinavia. Men det er julesanger som folk forventer skal være med, og blant de vi har valgt denne gangen kan jeg nevne «Nordnorsk Julesalme» og «Et lys i mot mørketida». Vi har også et eget innslag for barn der vi synger «Godnattsang for Nissunger», så hjertelig velkommen alle sammen.