FINNSNES: Ifølge Jon Blamire er dette ikke noen adventskonsert.

– Vi skal ha en ren julekonsert om to uker, så i denne konserten blir det litt av hvert. Men den vil nok likevel være preget av adventstida og at den nordnorske naturen er gått inn i vinterkvile, sier organisten.

Sarah Blamire bidrar denne gang på piano og cembolo, og muligens vokal, mens Jon Blamire trakterer instrumentene piano, harmonium og blokkfløyte.

Medvirker

Ellers medvirker Benjamin Olsvik Nilsson på perkusjon, Vebjørn Konradsen på vokal og vokalgruppa Tråsdahl.

– Vokalgruppa Tråsdahl består av tre dyktige sangere som også er søsken. Disse er Linda Irene Tråsdahl, Bente Anita Tråsdahl Bjørnholm og Ole Bjarne Tråsdahl fra Finnsnes og Senja. Vebjørn Konradsen på sin side er en velkjent musiker i Lenvik, mens Benjamin Olsvik Nilsson og er velkjent, en ung musiker som vi har sett opptre i mange ulike sammenhenger, påpeker Jon Blamire.

Dessuten medvirker Siss Marit Andreassen, hennes oppgave er å lese opp utvalgte dikt.

Våpenhuskonserten har gratis inngang, og frivillig kollekt ved utgangen.

– Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å forsøke å skape konserter med atmosfære og fin stemning. Men det som måtte komme inn går jo til et godt formål, nemlig det oppussingsarbeidet som kirkeforeninga driver i Finnsnes kirke.

Intimt

– Det lønner seg vel å være tidlig ute hvis man er ute etter sitteplasser?

– Det er sitteplasser til omlag 80 personer i våpenhuset, så plassen er litt begrenset. Men med en slik setting blir det også en skikkelig intimkonsert, som det jo også er meningen at den skal være.

– Repertoar?

– Det blir musikk blant annet av Tsjajkovskij, Vivaldi og Kari Bremnes.

– Bevertning?

– Ja, også her er damene i kirkeforeninga flinke til å stelle i stand noe, så bevertning blir det også denne gang. Jeg tror det er kaffe og kaker som serveres.

Vebjørn Konradsen er med på laget. Foto: Privat
Unge Benjamin Olsvik Nilsson medvirker på perkusjon. Foto: Reidar Ingebrigtsen
Sarah og Jon Blamire står bak intimkonsertene i våpenhuset i Finnsnes kirke. Foto: Reidar Ingebrigtsen