FINNSNES: «Se opp min venn, se opp min venn. Himmelen prøver stadig å få kontakt. Moder jord har en beskjed å gje. Nordlyset danser for deg».

Slik innledes tittellåta «Nordlyset Danser» og for Mørkved var det denne gangen viktig å skildre sine nordnorske røtter;

- Jeg har i lang tid bodd i Oslo, men jeg er nordlending og finnsnesgutt fra innerst til ytterst. Når jeg skriver musikk, blir det derfor slik at jeg henter inspirasjonen derfra. Både i folkene som bor der og omgivelsene, forteller han og legger til:

- Dialekta mi er en del av identiteten. Jeg nekter å gi slipp på den. De sørpå liker også når de får høre en skikkelig nordnorsk kraftsalve av og til.

Mørkved endelig ute med ny singel Allerede i februar ble nyheten sluppet. Nå er Christer Mørkved endelig ute med ny singel. Radiospillinger

EP-skiva som består av fem spor fremstilles av et «coverbilde» der nordlyset danser over Bergsfjorden på Senja.

- Det bildet er det mamma som har tatt. Det er et veldig tøft bilde, sier Mørkved.

I slutten av oktober slapp 30-åringen singelen «Sei kem du e», som en oppvarming til EP-skiva som kom i starten av denne måneden.

- Responsen har vært fin og tilbakemeldingene har vært gode. Singelen, som ble sluppet først, har også fått bra med radiospillinger på flere lokalradioer i området, forteller han.

(Hør tittellåta «Nordlyset Danser» nedenfor)

- Jeg merker at tittellåta «Nordlyset Danser» spilles mest for tida. De jeg møter nevner den først, noe jeg er veldig glad for. Hvis folk får et godt forhold til den, er det bare supert, svarer Mørkved som håper at også den blir å høre på radioen.

Christer gir ut sin første EP Christer Mørkved fra Finnsnes vil i løpet av året gi ut sin første EP-plate. Savner Finnsnes

Mørkved har siden han var rundt 18 år drevet med musikk. Ved siden av jobber han i en skolefritidsordning (SFO) i Oslo.

- Kunne du tenkt deg å leve av musikken?

- Nei, jeg er ganske fornøyd slik som det er nå. Men selvfølgelig, hvis det skulle smelle og jeg plutselig hadde tjent millioner, kunne jeg nok levd fullt ut av musikken, sier han og påpeker at det imidlertid er godt å ha en jobb ved siden av, som ikke dreier seg om musikk.

- SFO er en fantastisk arena å møte barn på. Uten lærerplaner og press for øvrig. Jeg mener det er viktig å ha en arena der barn får leke og være barn, legger Mørkved til.

- Savner du Finnsnes?

- Det gjør jeg. Men jeg er nok ikke klar til å flytte tilbake, svarer 30-åringen.

- Når vil du slippe ny musikk igjen, tror du?

- Det har jeg ikke tenkt på. Planen er å spille dette materialet og faktisk er tanken å komme nordover til Finnsnes like over nyttår. Det er ikke fastsatt, men jeg ser for meg en konsert eller to på Finnsnes, svarer Mørkved avslutningsvis.

«Coverbildet» til EP-skiva «Nordlyset Danser» viser nordlyset danse over Bergsfjorden på Senja. Foto: Privat