SJØVEGAN: I forbindelse med utgivelsen er det invitert til pressekonferanse i Gratangen. I tillegg til pressen er ordførere, rådmenn i samarbeidskommunene samt alle foredragsholdere i prosjektet er invitert.

– Veldig bra bok

Forfatter av boka er Knut Werner Hagen, og Rune Jensen er fotograf.

– Hagen kjenner til forsvaret veldig godt, og særlig krigshandlingene ved Narvik-fronten i 1940. Boka har blitt veldig bra. Vi er kjempefornøyd. På en lettfattelig måte tar den for seg de viktigste hendelsene ved Narvik-fronten. Helt fra landsettingen på Sjøvegan til de måtte legge ned våpnene 15. juni 1940. Det er 21 hendelser som er markert i boka. Forfatteren har skildra det som skjedde i 1940 på en meget god måte, sier kultursjef i Salangen kommune, Kurt Jan Kvernmo til Folkebladet.

Markeringer

– Så har vi dokumentert hendelsene i 2015, 75 år etter med bilder og tekst fra markeringene. Så dette har blitt ei fakta/opplevelsesbok. Ut fra det har boka blitt veldig bra. Det har blitt ei fin og god minnebok etter markeringene vi hadde i fjor. Troms fylkeskommune finansierte halvparten av kostnadene de tre kommunene hadde i 2015. Resten tok kommunene gjennom dugnadsarbeid, forteller Kvernmo.

Viktigste hendelsene

Kommunene Salangen, Lavangen og Gratangen startet høsten 2014 et prosjekt finansiert av Troms fylkeskommune med tittelen ” 75 år etter invasjonen 1940. Prosjektet hadde som målsetting å markere de viktigste hendelsene under Narvik fronten 1940, og gi ut minnebok fra markeringene i tidsrommet fra og med 9. april til og med 15. juni 2015.

Pressekonferansen holdes i Gratangen folkebibliotek, Fjordbotn i Gratangsbotn i Gratangen skole mandag formiddag.