FINNSNES: Messa åpner på formiddagstid lørdag 5. november og holder åpent litt ut over ettermiddagen.

– Tidligere arrangerte vi noe vi kalte for en stikkekafé på frivilligsentralen. Men vi synes dette ble for smalt, og utvidet det til noe vi kaller Fargerik Hverdag der det blir laget mer enn bare strikkeprodukter, forklarer Liv Therese Larsen, som sitter i styret til Lokallaget til Blindeforbundet i Midt-Troms.

Hun mener at det er laget mye pent på Fargerik Hverdag.

– Selv har jeg ikke helt oversikt over alle produktene som er laget der, men at det er mange flotte gaverartikler blant dem er sikkert. Det er produkter av høy kvalitet. Det er ting som strikkeprodukter som votter og lester, glassmaling, vesker og etui for mobiltelefoner, for å nevne noe.

Målrettet

Daglig leder Tommy Myklebust på frivilligsentralen sier at det er for å gi deltakerne på Fargerik Hverdag et mål med det de driver med at de nå arrangerer Messe med Mangfold på lørdag.

– Mange av dem er mennesker fra asylmottaket, så vi kan tilby ganske eksotiske produkter på denne messa. På den måten får de et utsalgssted for produktene sine. Vi tar selvsagt ikke noe for at de får opprette sine salgsstand på frivilligsentralen, presiserer Myklebust.

Han setter stor på samarbeidet med lokallaget til blindeforbundet.

– Dette er svært kreative mennesker som kommer opp med gode påfunn og ideer om ting som kan skje på frivilligsentralen.

Mangfold

– Er det bevertning på denne messa?

– Ja, og dette er det frivilligsentralen som tar seg av. Akkurat hva de serverer vet jeg ikke, men dette er jo noe de har drevet på med lenge og behersker til fulle, sier Liv Therese Larsen.

– Også når det gjelder serveringen kan vi tilby et ganske stort mangfold. Det vil være forskjellige kaker, karbonader, lapskaus og annet, sier Myklebust.

– Tiden er jo inne da vi må begynne å tenke på hva vi skal kjøpe av julegaver. På denne messa finner man slike artikler samtidig som det er en fin sosial arena. Jeg oppfordrer derfor flest mulig til å komme på messa og ha en trivelig stund sammen med utstillerne og andre. Når messa er slutt er det fortsatt tidlig lørdag ettermiddag, forsiker Larsen.