MOBAKKEN: Det opplyser Torfinn Bang, som i tillegg til å være en av aktørene på scenen som UL Freidig lever også er valgt til å være pressekontakt i forbindelse med oppsetningen fredag.

Svensk-norsk

– Vi skal fremføre et stykke av en svensk forfatter som er oversatt til norsk. Det heter «Bryllup og djevelskap» og er en komedie i to akter. Varigheten er litt over to timer, men da med en innlagt pause.

Til sammen skal komedien fremføres tre ganger i lokalene til Ale Grendehus i Bardu.

– Første gang er fredag 28. oktober, men det skal også vises neste fredag og også lørdag.

Det er mange revylag som bidrar med skuespillere i oppsetningen.

– I vår kommune har vi en rekke revylag, jeg tror nesten vi er norgesmestre i dette. I «Bryllup og djevelskap» har vi med folk fra UL Freidig, og dessuten UL Dagry og UL Viking og en fra et revylag i Salangen. Til sammen er vi åtte skuespillere på scenen, pluss de som tar seg av sminke, lyd og lys. Til sammen blir det ganske mange.

Forviklinger

– Hva handler denne komedien om?

– Om et bryllup som familie forsøker å avvikle. Handlingen er lagt til en bondegård, og rent tidsmessig er vi tilbake på 1950-tallet. Der skal familien gifte bort en sønn, og det er da at det meste går galt. Jeg har ikke lyst til å røpe så mye mer av handlingen, bare at det også er en halvgal postmann med.

– En komedie blott til lyst?

– Det er en ganske morsom historie, og vi håper jo selvsagt at også publikum vil synes det. I et bryllup kan jo, ja, det meste skje.

Bra lokale

– Egner lokalene seg i Ala Grendehus til dette?

– Det er fremført en del revyer i disse lokalene. Ganske mange, faktisk. Nå er jo vel og merke dette ikke noen revy, men det er likevel humoren som er dominerende i dette stykket. Jeg tror nok at en del vil dra på smilebåndet.

– Er det fest på huset etterpå?

– Ikke noen tradisjonell bygdefest, men det vil være salg av kaffe og kaker både før og i pausen av forestillingen. Min oppfordring er at man tar seg fri og tar veien dit. Billetter til forestillingen kan man både berstille på forhånd eller kjøpe i døra samme kveld.

Ala Grendehus ligger like over veien fra Mobakken i Bardu.